Лъчезар Филипов: Руснаците пазят тайни за цветя, гущери и скорпиони на Венера

10.11.2016 г.
4029 прочитания
1 коментар
Добавена от:
Портал12
Руснаците пазят тайни за открити и заснети цветя, гущери и скорпиони на Венера още преди 15-20 години. Това заяви проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания и технологии към БАН, в интервю пред бТВ.

Руските сонди „Венера 12" и „Венера 13" открили форми на живот, а в тайните руски бази се пазят видео кадри, на които се вижда как животните се движат изключително бавно. Според Филипов причина за това вероятно е атмосферното налягане, което притиска организмите. На Венера то е около 10-15 пъти по-голямо от това на Земята.

Шокиращо за учените откритие било, че цветята на Венера имат венчелистчета – т.е. има някакви насекоми, които ги опрашват. За него е необяснимо и как растенията дишат, след като на Венера има плътна обвивка, която не пропуска слънчева светлина. 

Проф. Лъчезар Филипов не обяснява обаче как така на Венера може да има растения или насекоми, и по какъв начин руските астрономи са направили снимки и видео кадри, при положение, че температурата на повърхността на планетата е около 440-480 градуса по Целзии.
Източник: Портал12

Коментари: 1
  • Иван
    10.11.2016 г., 19:01 ч.
    2     0

    Каквото и да крият е все тая. Важно е кой за какво ще използва скритото съкровище... за добро или за лошо ще е ?!?...

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай