Кой е Боян Мага и каква е връзката между Розетата от Плиска и пръстена с лика на Хермес? (ВИДЕО)

16.04.2016 г.
22778 прочитания
1 коментар
Добавена от:
Портал12
В интервю за Портал12, г-жа Елица Димова - историк и журналист, споделя за едно свое съвсем скорошно откритие. При посещението си на Историческия музей в град Велики Преслав, тя вижда пръстен със скъпоценен камък и изображение на Хермес – вероятно болярски или на някой от владетелите.

„Още от писанията в Илиада е известно, че Зевс – баща на Хермес – е пеласгийски цар, а пеласгите са траки. От тук можем да допуснем, че Хермес е пряк наследник на траките и тракийското познание.“ – посочва Елица Димова.  

Каква е връзката с богомилите и Розетата от Плиска?
По думите на г-жа Димова богомилите следват и прилагат т.нар. 7 принципи на Хермес. Розетата от Плиска е със седем лъча и е един от инструментите, чрез които богомилите прилагат принципите на Хермес . Древните учени казват, че тези 7 принципи са всъщност 7 вибрации.

Всяка материя излъчва вибрации и човешкият организъм взаимодейства с всички други вибрации около него. Поради това той има възможност, чрез насочване на мисълта и действието на определени формули, да въздейства върху околния свят. По този начин човекът може да променя света, в който живее. Така и българите от древни времена са имали много ясна и точна представа за околния свят. Те са можели да предизвикват определени събития и да прогнозират кога е най-точният момент за успешна битка.

Пръстенът най-вероятно принадлежи на владетел от царските родове и този владетел изповядва богомилско учение. „Хермес е една от основополагащите колони на богомилското учение, отнасящо се до древната наука за това как да управляваме света си. В наши дни ние наричаме тази наука „квантова физика“, но тя е абсолютно измерима и доказуема. “ – пояснява г-жа Димова.

Изгледайте цялото интервю, в което г-жа Димова дава отговор на още интересни въпроси, включително на въпроса кой е Боян Мага?


 
Източник: Портал 12

Коментари: 1
  • Маг
    20.04.2016 г., 11:33 ч.
    4     0

    Боян Мага си е бил баш Маг. Едно време просветените са владеели трасмутация на материята. Предполагам и в днешно време има такива, но са в тайнство... и има защо...

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай