Конвенционалната медицина официално призна ползите от медитацията, йогата и молитвата

18.01.2016 г.
14037 прочитания
2 коментара
Добавена от:
Портал12
Конвенционалната медицина вече официално призна ползите от медитацията и йогата. Лечебните ползи вече са утвърдени в научната литература чрез едно от последните проучвания по въпроса идващо от Харвард. Там изследователи, работещи в Масачузетската болница (MGH) са установили, че медитацията буквално възстановява сивото вещество на мозъка само за осем седмици. Това е първото в Света изследване, което се документира със съвременни доказателства, че медитацията произвежда положителни промени при сивото вещество на мозъка. 

Друг обещаващо проучване наскоро излезе от институтът Бенсън Хенри и израелският изследователски медицински център BIDMC. Изследователите там са провели първото проучване, при което използването на медитация и релаксация при пациенти със синдром на раздразнените черва (IBS) и възпалително заболяване на червата (IBD), включително с геномни ефекти, са получили значително подобрение в здравословното състояние.

Когато става дума за "молитва" или "изпращане на енергия от разстояние с цел лечение" - са установени значими резултати в здравният статус на пациентите включени в изследванията. Тепърва тук конвенционалната наука ще търси отговори. 

Учените в Института HeartMath пък вече доказаха, че когато хората се чувстват наистина добре, и са пълни с положителни емоции като любов, благодарност и признателност, сърцето им бие с различна честота, която се кодира в електромагнитното поле на тялото, което от своя страна има положителен ефект за цялостното здравно състояние. 

Факторите, свързани с човешкото съзнание (мисли, чувства, емоции, възприятие, намерения) отдавна са изследвани, за да се види как те влияят и си взаимодействат с нашия физически свят. За конвенционалната наука това са въпроси, които тепърва предстои да бъдат изследвани. За алтернативните лекари и учения от целия свят, които от десетки, стотици и хиляди години говорят за полезните практики на медитацията, физическите упражнения (като йога, паневритмия и др.) както и за важността човек да управлява емоциите си и да държи съзнанието си будно и отворено за Любовта, Доброто и Вярата в мисията на всеки, това не са нови открития, а по-скоро интуитивни или донякъде позабравени наследствености. Важното обаче е в днешния забързан живот да намираме сила да оставаме по-често сами със Себе си, да медитираме, да извършваме вътрешни молитви към нас, към ближните и към Космоса.... и да не отлагаме прилагането на важните за здравето ни физически практики.
Източник: Портал12

Коментари: 2
 • Петя
  21.01.2016 г., 10:28 ч.
  3     0

  Интересно какви са тези молитви към нас, към ближните и към космоса с главно "к".От сътворението на света хората отправят молитви към Създателя, към Бог. Тези новите молитви явно са плод на съзнание, откъснало се изцяло от връзката със съзидателните сили.  

 • Ася
  20.01.2016 г., 23:00 ч.
  4     0

  Ехааа, току виж някой ден конвенционалната медицина открие и топлата вода!  

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай