Кан Академия България стартира кампания за набиране на средства за обучение

14.03.2016 г.
1178 прочитания
3 коментара
Добавена от:
Портал12
От днес започва кампанията за набиране на средства в подкрепа на българската версия на Khan Academy. Средствата са нужни, за да може Академията да предостави напълно безплатно  хиляди уроци и упражнения на своите потребители в България.

Кан Академия е образователна платформа за ученици, учители и родители, и всъщност за всеки, който желае да учи забавно и качествено. В продължение на вече 5 години стотици доброволци влагат лични средства, време и усилия, за да преведат и адаптират оригиналното съдържание от сайта на Khan Academy.

“Това обаче не е докрай работещ подход, защото трудните теми като "висша математика", "статистика", "финанси" и т.н. е почти невъзможно да се преведат без съответната компенсация за преводачите насреща, защото изискват много професионализъм, трупани с години знания, и дни, седмици работа.“ – разяснява Николета Николаева – една от инициаторите на българската Кан Академия.

Все още има няколко хиляди видео уроци и интерактивни упражнения, които трябва да се преведат. Щом нужните средства бъдат събрани, ще стартира официалната версия на българския сайт. „С вашата финансова подкрепа до месеци ще стартираме официалната “жива” версия на Khan Academy на български. Подкрепете ни и не забравяйте да споделите с вашите приятели!“ – призовават от Кан Академия.
Можете да подкрепите кампанията тук: https://goto.gg/23525
 
Източник: Портал 12

Коментари: 3
 • Даниел Чолаков
  25.03.2016 г., 14:07 ч.
  1     0

  От името на Кан академията, благодаря на всички за подкрепата! Ако желаете да помогнете, моля дарете на goto.gg/23525 или ни пишете на https://www.facebook.com/KhanAcademyBG/

 • Добри
  15.03.2016 г., 10:57 ч.
  4     0

  Кога ще дойде ден, държавата да дотира алтернативните училища и прочие места за образование! Еволюцията е бавна, но сигурна!

 • Сашо
  14.03.2016 г., 17:41 ч.
  4     0

  Успех в кампанията! Много ме радва това, че подпомагате анемичното ни образование по този начин Качественото онлайн образование е все по-нужно.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай