Кампания за отговорно оползотворяване на дрехи започва в Пловдив

29.02.2016 г.
3616 прочитания
2 коментара
Добавена от:
Портал12
Утре стартира кампания за събиране  и устойчиво оползотворяване на дрехи и други текстилни продукти от населението. Вещите трябва да са в добро състояние. Инициативата е на Областния съвет на Българския червен кръст – Пловдив и частна фирма.

В Западна Европа тази инициатива е започната преди 25 г., а в България се реализира за първи път. Оглеждайте се за специалните контейнери за дарение на дрехи и текстилни изделия – те са със знака на БЧК и ще бъдат поетапно поставени в градовете из цялата страна на ключови места, като обществени сгради и институции, училища, детски градини.

Целта на кампанията е да призове хора от всички възрасти да бъдат екологично и социално отговорни. Като не изхвърляме къде да е, а даряваме старите си дрехи, ние подпомагаме стимулирането на благотворителността, опазването на околната среда, пестенето на ценни суровини за обществото и икономиката.

Кампанията е безсрочна и ще започне официално на 1 март 2016 г. от 10:30 ч. в Многофункционален социален център на БЧК – Пловдив, ул. Изток 48.
 
Източник: Портал 12

Коментари: 2
 • Любов Симеонова
  01.03.2016 г., 12:47 ч.
  4     0

  Такива контейнери трябва да има навсякъде до редовните такива за рециклиране на отпадъци

 • Ваня Благоева
  01.03.2016 г., 11:44 ч.
  4     0

  Чудесна инициатива. Дали ще се прави и в други градове? Хубаво ще е такава кампания да обиколи страната и да има информираност за да се подготвим, да си прегледаме гардероба, да изровим старите дрехи от раклите...

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай