Каменните ниши в Мадара са резонаторни кутии за промяна на времето

14.09.2016 г.
31701 прочитания
9 коментара
Добавена от:
Портал12
Мегалитните коплекси в България са с различно предназначение. Едни са календари, други обсерватории, трети резонаторни кутии за осъществяване на ментална комуникация, а има трансформатори и енергийни генератори. Официалната наука определя възрастта на мегалитите от 3 до 5 хиляди години (медно-бронзова епоха), но редица изследователи смятат, че някои каменни съоръжения са на повече от 10 000 години и се отнасят към неолита.

Мадара е най-централното от всички свещени мяста за българската цивилизация, защото обединява духовно и практично-енергийни функции. В близост до Шумен и Плиска се намират долмени, които са част от една и съща много древна култура по нашите земи.

Конникът на Мадара е само врата към подземни и небесни селения, за което говори и цялата конструкция на пещерите, нишите и олтарите. В подножието на скалите се намира една туристическа атракция, наречена Скален манастир „Свети Кирик”. Мястото е закътано, вдълбано перпердикулярно на основната мадарска стена, която гледа на Запад. На пръв поглед нишите са заупокойно място, но както на мното от сакралните места прави впечатление, че има нелогични за доказването на такава теза елементи. Нишите са сравнително плитки, имат оточна система, която се състои от отвор и последваща по-ниско от основния хоризонт вана. В скалния манастир, ако това е било манастир или молитвено място, не биха поставили гробове. 

Мадара - отвори за течностГолемите корита са две, разположени север-юг, като главата би трябвало да сочи север. Отворът на ваната е голям, но очевидно е бил запушалка, подобна тези в съвременните бани. Целта, обаче, тук е била не външната, а вътрешната хигиена. Както и при комплекса Лина над село Бойково в Родопите, коритото има резка, която отбелязва докъде да бъде поставена течност.

Тъй като нишите са ориентирани север-юг и са издълбани вътре в скалата, най-вероятно са били използвани през пролетното, есенното или зимно равноденствие.

Загадка остава течността, която вероятно е целяла да охлади тялото и да го доведе до определено медитативно състояние.  По-навътре до ръба на скалата вече има издълбана по-широка вана със същите особености като тези в затвореното помещение. Но тук се появават знаци, които недвусмислено говорят, че това не е дело на българите от Средновековието, а на много по-ранната им култура.


На почти еднакво разстояние в полупосоките на запад се намират две двойки изгладени каменни огледала. Плочите са поставени една срещу друга, като на гърба на едната се забелязват странни знаци. Такива плоскости има и при комплекса Лина, където те са в четирите посоки на света. Обикновено плочите не се забелязват, защото се сливат с околните каменни структури. Нещо повече наблизо се намира и триъгълен фронтон, чието място не е било на земята, както е днес.

Цялата конструкция е първичната форма на т.нар. „Козиреви огледала”. Николай Козирев е руски учен, който в средата на миналия век открива, че когато във висок цилиндър от специална алуминиева сплав влезе човек, времето и пространството се променят до неузнаваемост, като това се дължи на принципа на подобието, тъй като мозъчната „кутия” сама по себе си е резонаторна станция.

При изкривяване на пространството човек може да предаде или да получи съобщение, както и да изпревари или да забави времето 
Древните са знаели този принцип и са използвали най-съвършеното устройство – каменното. В камъка има силиций, който кодира информация, подобно на компютъра. 

Козиреви огледалаВсъщност древното българско устройство е имало за цел да покаже на посветения не само собствената му съдба, но и тази на общността. За проучването на по-глобални процеси са се ползвали услугите на специално обучените жрици и жреци, които явно съвсем грамотно са влизали в Акаша, за да прогнозират или избегнат конкретни събития. Известно е, че траките са ползвали специално вино – зейла за гадаене, което всъщност не се пиело, а се е преливало през свещените ритуални предмети, докато „запомни” настоящето и го изпрати като послание в бъдещето. Колкото и да е невероятно нашите предци са били дотолкова навътре с физическите закони и квантовата физика, че са извели закономерности, които са ги използвали за сакрализация на живота с цел неговото съхранение.

Скалните ниши като Глухите камъни, например, също са използвани като резонаторни кутии. Те наподобяват музикална скала. Възможно е в тях да са поставяни кристали или други ритуални предмети, които да променят пространствено-времевия континуум. 

скални ниши - МадараОбемният резонатор представлява резонансна колебателна система, в която се произвежда енергия, без да се губи такава.

Създателите на мегалитите са разглеждали тази конструкция като обем на подходящо вещество с желаните физико-химични свойства, като са използвали затворената или почти затворена повърхност - долмени. Формата и размерите са близки до т.нар. свещена геометрия. Те са съгласувани с използването на еластичната акустична вълна и резонансните свойства на физико-химичните свойства на камъка. Това е относително прост пасивен излъчвател. 

Как са се използвали тези съоръжения?
Един от начините е чрез акустична вълна, но пак е необходимо да има познание и не само – колкото и да е странно нужна е любов. Без любов към Твореца и творението това знание е излишно. При експеримент еластичната акустична вълна образува фигури, чиято форма се определя от размера на обекта и дължината на вълната. Това означава, че словестни формули, както и звукове влияят върху тези структури и нещо повече – последните реагират. Можем с известна условност да кажем, че ни отговарят.

Рудолф Щайнер открива, че музиката е проекция на духовните измерения, но всъщност това се знае много преди това от нашите предци.

Резонаторите от камък действат на основата на връзката между българския език и музиката. Практиката да се нарича водата, както и да се пеят народни песни е начин за възпроизвеждане на божествена хармония. Най-вероятно именно Орфей създава устройство, наречено археометър, по–късно преоткрито от Сент – Ив Далведър, който патентова музикален еталон, показващ приложението му в архитектурата и изкуствата. Според преданието Орфей е омагьосвал хората и е влияел върху цялата природа. С други думи божествената хармония се възпроизвежда в материята чрез слово и музика. 

Орфей

Наскоро учените от БАН Таньо Танев и Ангел Манев оповестиха принципите на действието на археометъра като направиха експеримент през публика. Според тях българският език е пряко свързан с начина, по който трябва да се преакордират музикалните инструменти, така че да се следва честота от 432 херца, благоприятна за човека. Те свързаха българските букви с музикални тонове и проектираха музикалното звучене на отделни изречения и фрази.   

археометър
Тъй като е доказано, че между каменните блокове на долмените – каменните къщи, се образува поле, което намалява гравитацията, става очевидно, че създателите на тези съоръжения освен това са искали да снижат нейното въздействие. Възможно е тогава менхирите, долмените и мегалитите да са от времето на атлантите или малко след започване на прехода към новата цивилизационна посока, т.е. преди повече от 20 000 г. до 13 000 г. По тяхно време гравитацията е започнала да става проблем, които вече знаем са имали сериозен ръст.

Несъмнено все повече факти дърпат назад във времето произхода на човечеството, а има достатъчно на родна почва, които показват всемирното значение на българската древна култура.


Автор: Елица Димова | Портал12

© 2016 Всички права запазени, позоваването на Портал12 е задължително!
Източник: Портал12

Коментари: 9
 • Marianka Pencheva
  15.09.2016 г., 10:59 ч.
  1     0

  Caves in Madhya Pradesh:  

   

  If there is any place in Madhya Pradesh that hides the beauty and splendour of nature, then it would be caves. The deep and dark world of caves is fascinating. Caves of Madhya Pradesh are a rich amalgamation of history, spirituality, mystery and adventure exploration. There are are five famous caves in Madhya Pradesh and one of them, Bhimbhetka Cave is even listened in world heritage sites, released by UNESCO. To some of the caves, legends are associated while others reflect the rich culture and traditions of Madhya Pradesh. Bhimbetka Caves is one of the most famous caves in Madhya Pradesh. The cave is one of the UNESCO world heritage sites in India and marks the human existence in Indian subcontinents. There are many ancient paintings and inscriptions that one can find in these caves. Intricate, massive and breathtaking, these caves in Madhya Pradesh are the most amazing in India.  

  Famous Caves in Madhya Pradesh: Bhimbetka Caves in Bhojpur Raisen, Bhartrihari Caves in Ujjain, Udayagiri Caves in Vidisha, Udayagiri Caves in Gwalior and Pandav Caves in Panchmarhi.

 • Marianka Pencheva
  15.09.2016 г., 10:54 ч.
  0     0

  https://en.wikipedia.org/wiki/Ajanta_Caves#/media/File:Ajanta_(63).jpg  

 • Мария
  15.09.2016 г., 08:50 ч.
  5     0

  Когато бях там преди десет години ми направиха впечатление някои скали , които изглеждаха по форма като тези в Кайлас.Тогава четях Ернст Мулдашев и бях поразена от усещането за идентичност . Както и бих била благодарна да напишете повече за пещерата на нимфите и тяхното посвещение там .Според мен това са жречески ордени на български амазонки .  

   

 • Соня Иванова
  14.09.2016 г., 23:54 ч.
  3     1

  Наскоро някои местни "езотерици", ползвайки подкрепата на известен писател и медия, обявиха "гробницата на свети Кирик" на Мадарското плато в посока Калугерица за гроб на цар Борис ?!? Според мен Елица Димова дава по-вярна интерпретация на мястото, защото, особено откъм село Кюлевча, ясно се долавя атлансткото влияние, с издяланите релефи и подземен град. Мадара сама по себе си е уникално съоражение и тепърва ще разкрива тайните си...на избраните...

 • Саня
  14.09.2016 г., 19:14 ч.
  2     0

  Изключително интересна информация! Дали в наши дни има хора, които могат да използват описаните съоръжения?

 • Ния Ангелова
  14.09.2016 г., 15:33 ч.
  5     0

  Много интересен материал. Наскоро чух много интересна история за това, че цяла експедиция от Русия са правили странни изследвания в района на Мадара. Местните знаят ...но не става въпрос за копаене, а за друго....

 • Elena Daskalova
  14.09.2016 г., 15:29 ч.
  7     1

  Изключителен материал! Всеки път, когато съм била в района на Мадара, особенно в подножието на скалите и горе на платото - съм усещала тази енергия. Това е необикновено място и благодаря на Портал12 и Елица Димова за този чудесен материал!

 • Пламен Петков
  14.09.2016 г., 15:15 ч.
  11     1

  Мадарския конник излъчва постоянно положителна енергия. Нали е свързан с енергийната решетка на Земята... Веднъж возихме един бял брат в колата на връщане от Мадара. Той разправяше как едно време като дошли германците, дошли специални поделения на СС. Тяхната задача била да заглушат излъчванията от Мадара, като запушили/изляли бетон май или разрушили някакъв извор, а самия Мадарски конник и околността, оплели колкото могат в тежки железни телове, огради и бариери. Значи малък кръг от хора са знаели защо се прави това...

 • Георги Георгиев
  14.09.2016 г., 13:03 ч.
  15     0

  Книгата на Сетн Ив Д'Алведър - Археометър, ми е попадала в ръцете, но тя не е за нас простосмътните. Много трудно се чете, на места напълно неразбираемо (така и нея допрочетох), но все пак оставя едно специфично вътрешно чувство на одобрение, дори и да не се разбираш буквално в момента написаното. Но определено си личи, че това е книга, от която могат да бъда образувани формули, молитви, песни. Може да си построиш съвършената сакрално-енергийна къща и прочие... Тоест има приложение на всяко ниво - битово,социално-обществено, културно, духовно, научно... а защо не и икономическо и политическо! Цимилизация, устроена по Археометъра би била прекалено близо до божественото...

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай