Камата от гробницата на Тутанкамон се оказа с извънземен произход!

03.06.2016 г.
14088 прочитания
0 коментара
Добавена от:
Портал12
Камата от гробницата на Тутанкамон в Египет се оказа с извънземен произход! Данните на учените са категорични и са потвърдени от няколко независими лабораторни анализи. Откритието бе обявено преди дни във Великобритания, но конвенционалните научни среди, медии и журналисти интерпретират погрешно фактологията, като заявяват, че древните египтяни всъщност откривали останки от паднали метеорити, които използвали за изработка на сечива.

Тутанкамон


Една от изящно изработените ками, открити в гробницата на Тутанкамон от археолога Хауърд Картър през 1925 г. отдавна озадачава изследователите, тъй като желязото не е било твърде разпространено в древен Египет. Освен това, острието не ръждясва въпреки времето и климатичните фактори.

Рентгенофлуоресцентен анализ на камата, извършен от английски и италиански учени, е открил желязна сплав с високо съдържание на никел и кобалт - химически състав, характерен за скалите с космически произход.

Медта, бронза и златото са познати на човечеството от 4000 г. пр. Хр., но желязото се разпространява масово много по-късно. През 2013 г. учени доказаха, че намерени в Египет железни мъниста на над 5000 години също са направени от т.нар. метеоритно желязо с високо съдържание на никел.

Египет - послания
Източник: Портал12

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай