Какво става в Сирия и в подземията на църквата Св.Параскева в Преслав през 928-а година? (ВИДЕО)

09.02.2017 г.
15393 прочитания
0 коментара
Добавена от:
Портал12
На 12-13 април 928 г. в подземията на църквата „Св. Параскева“ в Преслав, Боян Мага посвещава 21 от своите бъдещи апостоли, сред които е поп Богомил като негова дясна ръка. Там е и тогавашният патриарх на Българското царство Стефан. Започва развитието на богомилското учение, но това не е нещо, което Боян Мага сяда, измисля и съставя. Това е едно връщане към корените на християнското ранно апостолско учение и затова, че Боян Мага действително съществува в този момент става ясно от думите на кремонският епископ Лиудпранд, ето какво казва той конкретно за него: „Той (цар Симеон) имал двама сина; единият се наричал Боян, а другият, който и до ден-днешен още живее и здраво управлява българите, Петър. Боян обаче чак дотам бил изучил магията, че от човек ставал веднага на вълк и на какъвто друг звяр поискаш. Вениамин (това е рожденото му име) бе силен в магия, вълшебство и тайно очарование. Най-силният и най-известният човек в три империи“. Това освен доказателство за съществуването на Боян Мага в Магнаурската школа по онова време е и доказателство за неговите способности.

Николай Мистик като негов учител в едно от писмата си до баща му, цар Симеон, пише, че много странно се държал неговият син и притежавал едни много особени способности, много често се срещал с някакви сирийци и изчезвал дълго време. При едно от завръщанията си от Сирия, Николай Мистик видял на пръста на Боян Мага един изумруден пръстен, с което разбрал, че всъщност Боян Мага е преминал през посвещение висше и сега въпросът е защо в Сирия и какво точно се случва в Сирия?

Той получава своето висше посвещение в Сирия, защото по онези времена там е центърът на езотериката. Там се намират посветените от Изтока, които знаят за какво става дума. Те посвещават Боян Мага в това учение, а в същото време там присъстват всичките онези първи ученици на Исус Христос, които са изгонени от Юдея по простата причина, че в самото начало на християнството се е гледало като на еврейска ерес.

Те са изгонени и отиват в Сирия и там са написани 16-те от най- езотеричните книги, една от които е затова как изглежда отначало реално Библията. Боян Мага оттам поема като висше посвещение едно учение, което на базата на херметичните принципи, на които са изградени абсолютно всички езотерични системи, привнесено с ранното християнско разбиране, пренася в България и то се превръща в богомилското учение.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:
 
Източник: Портал12

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай