Какво се крие зад връзката на Шарл дьо Гол с България и катарите? (ВИДЕО)

28.03.2016 г.
7344 прочитания
6 коментара
Добавена от:
Портал12
„По време на Втората световна война и след нея към България и българския народ Русия се отнесе сурово. Русия не се съобрази с историческите права на българския народ, с разпокъсването на страната ни в миналото и стигането до Ньойския договор.“ – това не са думи на някой виден български политик от началото на XX век. Това не са редове, включени в днешните учебници по история и е твърде вероятно никога да не попаднат там.

Провиждането в миналото е на генерал Шарл Дьо Гол – президент на Франция, изречено на глас пред Тодор Живков през октомври 1966 г. Великолепната лекция по история, политика и бъдещето на България на магнетичния президент впечатлява Живков до края на дните му.

Но кой е Дьо Гол и каква е неговата връзка с великите посветени на хилядолетието?


Така започва трети епизод на предаването „Новото познание“ – Противникът на Америка, с водещ Стойчо Керев, в който г-н Керев разговаря с Димитър Недков – писател и визионер.

Мария Магдалена ражда наследника на Христос във Франция
По думите на Димитър Недков, Шарл Дьо Гол е печелил големи политически битки, благодарение на скритото тайно познание по френските земи, което го прави не само посветен, а и умеещ да работи с познанието. Френският президент живо се е интересувал от катарството и значението на катарството за развитието на Франция. Той е ревностен защитник на хипотезата, че Мария Магдалена пристига бременна на бреговете на Южна Франция и ражда наследника на Исус Христос, който поставя началото на рода на мерувингите. Генерал Дьо Гол се е интересувал изключително много от българското богомилство.

Какви трябва да са качествата на един достоен, успешен политик?
Шарл Дьо Гол е един от малкото политици, достигнали своя катарзис, своята Голгота, и приели съдбата си с чувство за изпълнен дълг, смята Димитър Недков и изказва вижданията си за това какви трябва да са интелекта и достойнството на един президент. По време на официално събитие у нас, френският президент изповядва фраза, която дава отговор на зловещия за мнозина въпрос „Защо България попада в сферата на влияние на Съветския съюз?“ – „Ние, казва Дьо Гол, не можахме да ви помогнем – бяхме слаби, сами се борехме за нашето совобождение и национална независимост.“

Дьо Гол е разбирал ключовото значение на България като мост между Изтока и Запада, и прави първи стъпки към деколонизиране на света, като заговаря за нов тип държави. Той е имал достатъчно самочувствие, за да устои на гигантския натиск от страна на САЩ.  

 
Източник: Портал12

Коментари: 6
 • Пьрван
  29.03.2016 г., 23:08 ч.
  0     0

  Parvan  

  Много деликатна тема.Когато е подхвьрлил вьпроса за правата на Бьлгария над Западна Тракия ,Добруджа и Макединия и суровостта с която ни наказва Русия за да не гькаме,големият политик е имал нещо сьвсем друго- искал е да разбере колко самостоятелен е Тодор Живков,дали е родолюбец или не и дали може да сьбеседва и по =ТАБУ= теми. По това времв де Гол имаше намерение да откьсне Квебек от Канада и да го присьедини кьм Франция !  

  А колкото до това ,че видите ли бил против колониализма- Г-н Недков сьвсем е неадекватен.Нека си спомним войната в Алжир и бомбените атентати на ОАС на френска територия

 • Bob
  29.03.2016 г., 21:05 ч.
  1     0

  Глупости и измишльотини !

 • Дилмана Гюрова
  29.03.2016 г., 12:08 ч.
  2     1

  Къде е Дьо Гол сега? В България и по света повечето политици са абсолютни голтаци, грам достойнство нямат.

 • Филип
  29.03.2016 г., 11:35 ч.
  2     1

  Скандал! Рядко има хора така открито да говорят чистата истина, браво

 • Богдан Маринов
  29.03.2016 г., 09:06 ч.
  4     1

  Софиа, Не става въпрос само за Плевнелиев, в случая той е само едно олицетворение на съвременните европейски президенти, депутати и прочие служители на страха и подчинението...

 • Sofia Bogdanova
  28.03.2016 г., 20:48 ч.
  6     2

  Много интересно видео! С много истини, особено за Плевнелиев

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай