Как здравето мотивира все повече хора да бъдат активни показват в изложба ТърновоRUNs

05.10.2016 г.
2702 прочитания
1 коментар
Добавена от:
Портал12
Доброволци от групата за безплатни тренировки ТърновоRUNs откриха фотоизложба “Новата столица на здравето”. Изложбата е разположена пред Пощата в гр. Велико Търново и ще остане там до края на октомври. Доброволците са избрали 18 фотографии със запечатани моменти от тренировки, походи, игри и забавни събития.

Портал12 се свърза с Калин и Николай, за да ни разкажат как са подбрани снимките и какво показват те.

Идеята на изложбата е да покаже пълния диапазон от възможни събития, в които човек да се включи в нашия град и регион, за да бъде активен и здрав. Затова в изложбата избрах някои снимки, които не са чак толкова качествени и са снимани с телефони, но са вдъхновяващи. Искаме да покажем, че има за всеки по нещо - за учениците, за планинарите, за хората, които обичат йога, за тези, които работят до късно и си мислят, че вечер нищо не могат да правят - за тях сложихме вечерна снимка, сподели д-р Калин Василев.

Инициативата TarnovoRuns - Групови Упражнения и Здраве е по идея на Калин Василев - доктор по генно инженерство, маратонец и ултрамаратонец, завършил своето образование в престижните световни университети Кеймбридж и Карнеги Мелън. Освен безплатни тренировки на открито всяка сряда и събота, Калин и неговите съмишленици организират много други инициативи - празници със състезателни игри, йога, походи и вело-походи, фреш-партита с благотворителна цел, за да се подпомогне дейността на групата, както и посещения в училища с цел да се образоват децата по темите за здравословен начин на живот.

Ето какво каза Ники - мотиватор в тренировките:

Показваме смелостта на хората от нашия прекрасен регион. Те отделят време за себе си и дават пример. Те имат любов към живота. Силата на изложбата е, че участват от малки дечица до големи и зрели хора. Да събереш толкова различни хора на едно място е невероятно. Искаме да покажем това, което хората искат да видят, а то е - че всички можем да бъдем едно голямо семейство. Когато сме заедно ... ние сме много по-силни!
Източник: Портал12

Коментари: 1
  • Сия
    05.10.2016 г., 21:04 ч.
    1     0

    Чудесни кадри, много зареждащи. Вдъхновявате!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай