Как да припознаем Кабала в ежедневието и да се ползваме от нея?

Коментари: 10 Прочитания: 3592
 • Валерия Кънчева
  15.03.2016 г., 13:55 ч.
  2     0

  Здравейте, много има изнаписано за Кабала. Това е наука, добре. Свързана с известни знания, учения, способност, добре. Духовност и окултизъм, добре. Но как да разпознаем Кабала в ежедневието и да се ползваме от нея?

 • Vortex Иванов
  15.03.2016 г., 18:44 ч.
  2     1

  Доколкото съм запознат, Кабала е наука за нещата извън петте сетива, с които възприемаме света и всичко около нас. Някъде се казва шесто чувство. Някъде се казва висш промисъл и прочие. Изобщо това са особени енергии, с които отдавна човек е скъсал живата връзка и за съжаление в днешно време обикновени хора като нас не може да се ползват, освен ако не ти отворят третото око предполагам...  

 • Богдан Маринов
  16.03.2016 г., 12:22 ч.
  3     0

  Щом задаваш такива въпроси значи знаеш горе-долу какви определения се дават за Кабала, а именно в началото е била метод за тълкуване на Словото, на Божието Слово, това, което е първо в Сътворението. Използвай Кабала да тълкуваш по-лесно Библията, на по-достъпен човешки език, за да прилагаш в ежедневието. Именно тогава ти може да промениш своята Съд-ба (Карма). Като за начало, спазвай десетте Божи заповеди. (Опитай съзнателно да ги спазваш в най-дребнавото ежедневие и ще разбереш, че и за това е нужен голям труд да потрудиш).

 • Валерия Кънчева
  17.03.2016 г., 15:50 ч.
  2     0

  Иванов, искаш да кажеш, че е неприложимо в сегашните условия на живота ли?

 • Vortex Иванов
  21.03.2016 г., 20:34 ч.
  2     3

  Нещо такова. “Тъй както се разбира и пише кабалата днес, тя не е нищо друго, освен физиологически разкопки и аритметични изчисления, за които мъчно може да се каже каква езотерична стойност имат”.

 • Светлана Величкова
  22.03.2016 г., 09:57 ч.
  2     0

  Кабала е математика и не само. Тя е свързана с Дървото на Живота, Добродетелите и еволюцията на душите. Развивай Добродетелите в ежедневието, работи с любов, мъдрост и истина и ще приложиш Кабала в твоето ежедневие.

 • Пламен Петков
  23.03.2016 г., 10:06 ч.
  2     0

  Целта на всеки, който живее с Кабала, е един ден да се слее с Твореца. Т.е. трябва да живеем според желанията Му. Как да разберем какви са те? Разчитаме знаците, слушаме интуицията си. Как да се научим да слушаме интуицията си и да станем по-наблюдателни? Даваме си време насаме със себе си. Слушаме себе си, усещаме себе си. Тренираме концентрацията си. Стараем се да осъзнаваме всяка една мисъл, всяко едно действие, което предприемаме. Случвало ли ви се е понякога да излезете от вкъщи, да изхвърлите боклука, да поздравите съседа, да се приберете вкъщи, да си измиете ръцете и да седнете пред компютъра, без дори да усетите как се е случило всичко това? Без да помните какво точно сте направили току-що? Най-вероятно ви се е случвало. На всеки се случва, защото все бързаме, все мислим за 100 хиляди неща едновременно, преди да сме свършили една задача, вече мислено сме се насочили към следващата... А кога ще живеем? Това ли е Волята на Твореца? Да потребяваме, да работим по цял ден за някого, да виждаме семейството си по 2 часа на ден, да замърсяваме безпощадно Природата и да си мислим, че сме щастливи?

 • Илия Вел
  14.10.2016 г., 13:42 ч.
  3     0

  Кабала е сложна материя. Толкова много школи са се оформили в това учение, които са тръгнали в различни посоки. Зависи кое от всички тълкувания за учението ще разглеждаме. Целите на всяко едно течение там са различни.Някой дори не търсят божественото, а са по скоро начин за предсказване и манипулиране на събития.  

  Дезинформацията в публично достъпните източници е огромна. Това е дълга тема по която мога да напиша цял ферман с доводи.  

  Накратко, кабала е възникнала на база херметичното учение, други казват че е дадена на хората от ангел, с цел да могат да се върнат при Бога. Основата й е юдаизма, като в един по късен етап християнството в Европа реставрира каквото може с помоща на наличните херметични учения.  

  Трябва да се отбележи, че това е традиция предавана само на първия син в семейството. Една не малка част се предава устно. Смея да твърдя че тези които са взели кабала и пренесли като практика, не са били посветени в нея, а са откраднали каквото са видяли и разбрали.  

  Развивана предимно от окултни ордени и масово достъпна като информация едва преди около век. Смея да твърдя че целенасочено са допуснати много грешки в практиката, символиката и значенията на имената. Това го разбрах след като преди време започнах да уча иврит, с цел по дълбоко разбиране на тази материя.  

  Съвети:  

  - Опознай себе си(емоции и причини за поведение)  

  - Търси Бога с молитва  

  - Търпение

 • Георги Георгиев
  17.10.2016 г., 16:03 ч.
  3     0

  И защо да е толкова сложна кабалата. В чисто физическия ни ежедневен живот кабала е свързана с хармонията на нашите чакри, с взаимоотношението мъж-жена и други такива. Въобще... кабала в ежедневието може да се припознае навсякъде, във всяка една ситуация. Ето цитирам, професор Михаил Лайтма, кабалист:  

  „Мъжете и жените са създадени като двойка, като партньори в едно танго. Съществува първообразът на Твореца – даващият, влияещият, ръководещият – това е мъжът, мъжкият корен. И съществува творение - получаващо, сближаващо, насочващо се към Твореца – това е женският корен. Това е точно така и в нашия живот. Ако ние постъпваме правилно, съобразно тази концепция, ако ясно разбираме произхода и взаимовръзките на тези два корена в природата, то ние бихме се устроили прекрасно – и мъжете, и жените."  

   

  По отношение на чакрите прикачвам снимка показваща взаимоотношенията мъж-жена. От там си направете самоанализ кой какъв живот живее и какво е отношението му към останалите хора и как трябва да го промени... Кабала се живее всеки ден  

 • Нерина Арменти
  18.10.2016 г., 17:07 ч.
  2     0

  Препоръчвам "Звучащата кабала". - https://goo.gl/cxFxFT - от списание Житното зърно - прекрасно и лесно разбираемо написано. Няма как да припознаете кабала в ежедневието, без да сметнете елементарни неща за Вашите дата на раждане, име, цвят, тон и прочие. В линка, който Ви оставям, може да се ориентирате и да направите някои калкулации, които могат да ви обяснят минали и сегашни събития от живота от всякакъв характер и да помогнат да опознаете и използвате разумно преимуществата и недостатъците си. Може даже да си смените името при нужда, тъкмо ще разнообразите общо взето интересно еНапиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай