Ириния Делина: Ближният никога не е бил толкова далече колкото сега (ВИДЕО)

14.02.2017 г.
1826 прочитания
0 коментара
Добавена от:
Портал12
"Да си ближен в нашите времена е нещо много трудно, защото първо хората са далеч от себе си. Близостта до другия е вече някаква конвенция, която минава през толкова много технология, социални състояния и стигми, че реалната и нормална човешка близост започна да изчезва, и това е тъжното."

"Днес някак си сме затворени в свои клетки от претенции и очаквания, както и технологични възможности, и ближния никога не е бил толкова далече колкото сега. Но вярвам и в това, че има една мистична сила, която някак си бди над нас. "

"Смятам, че ако отношенията между мъжа и жената стигнат до нивото на Любовта, това вече е част от божествената Любов. Но да тръгнем да догоним другия, дори Бога, с намерението да открием себе си, е доста рисковано при положение, че повечето хора не разполагат с времето, например на един творец - да чете, да мисли, да изпадне в някакво състояние на вътрешно затваряне. Днес вътрешните пространства стават все по-малки и малки, за разлика от това, че се мултиплицират външните. "

"Ако между мъжа и жената не се получи една тотална емпатия - тотално отваряне един към друг, което вече е нещо мистично, значи връзката е на повърхността. И как да се стигне до онази тайна дълбока любов, след като модерният човек не е свикнал на тайнството? При него нещата трябва да се изконсумират веднага, тук и сега, и затова се разпадат."

За искрата на любовта, ролята на жената, символите във взаимовръзките и влиянието на модерните технологиии в междуличностните отношения,
изгледайте цялото ВИДЕО ИНТЕРВЮ С ИРИНИЯ ДЕЛИНА:

 
Източник: Портал12

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай