Христо AуменнА: Трябва да се насочим към практики, които преобразуват енергиите (ВИДЕО)

28.07.2016 г.
10281 прочитания
3 коментара
Добавена от:
Портал12
"Само когато съзнаваме е възможно да контролираме съзнателно енергиите. Когато не съзнаваме какво се случва в нас като вибрации и жизнена енергия, ние просто упражняваме навици, несъзнателни модели и реакции. Вселената и всичко в нея постоянно се стреми към баланс - това е естественото състояние. Винаги, когато се получи дисбаланс или леко отклонение, по някакъв начин следва стремеж да се възстанови обратното състояние - на баланс, на постоянен жизнен ток във всяко едно нещо." Това заяви в интервю за Портал 12,  Христо АуменнА (Ico AumennA), създател на интегралната вибрационна практика "Aumenna- Красивото цвете".

Във видеото по темата фокусираме вниманието върху енергетиката в ежедневието, ролята на енергиите в човек и Природата, взаимодействието и контролирането на енергийните потоци и обмен, трансформацията на енергиите, защитата срещу енергийни вампири, постигане на енергиен баланс и трансформиране на сексуалната енергия. 
 
"Енергията в същността си е винаги една и съща.За да съзнаваме коя енергия въздейства в момента, това зависи от обекта на внимание, в който сме се съсредоточили, в дейността, която правим. Всички състояния на енергията са свързани. Енергията минава през материята като поле. Както например един телефон - ти го виждаш като колаборация от пластмаса и метал, и изведнъж има звук, глас, говори човек - едно време това е било невъзможно да се случи. Енергията пропива материята и е част от самата материя, те са едно цяло.", посочва Христо и добавя:
 
" Най-големите предизвикателства на ежедневното енергийно взаимодействие идват от рутинните дейности и задълбаването, зациклянето в тези дейности. Ако професията ни задължава да работим с ума, ние натрупваме умора и напрежение в ума. Ако работим с чувствата и емоциите, натрупваме напрежение в сърцето. Ако работим физическа работа, натрупваме умора и напрежение във физическото тяло. Независимо в коя система е блокажът, той оказва влияние върху останалите."
 
" Ако ние сме един проводник, през който минава поле, когато натрупаме умора и напрежение от ежедневно повтарящата се дейност, те идват като съпротивление на протичането на жизнения ток. Както знаем от Учителя Беинса Дуно - отрицателните енергии творят. Например - нещо те дразни. Ако се съсредоточиш върху самото дразнене и зациклиш в него, ти ще го увеличиш. Но ако се съсредоточиш върху решението на проблема, ти вече използваш дразненето, за да ти обърне фокуса върху промяна, да стане светът с нещо по-добър."
 
Ако всеки ден се стремим да правим света си с нещо по-добър, дори с едно правилно дишане, едно изправяне на стойката на тялото, и това да го усвояваме всеки един ден, то става навик, става сила в нас и светът наистина става по-добър.
 
"В днешно време трябва да се насочим към практики, които да преобразуват енергиите. Тези практики не са нищо ново и са съсредоточени в самия фолклор - песни и танци. Това е най-елементарно и достъпно за всеки. Ако някой се съсредоточи в пеене на песничка за няколко минути, дори да е фалшиво, той минава от концентрация (волево усилие) към медитация. В един момент гласът се отваря и напрежението излиза със самото дихание. В зависимост от това къде усещаш напрежението, е хубаво да смениш дейността, за да има трансформация на енергия. Например дори да клекнеш няколко пъти, пак има трансформация. ", споделя Христо AumennA.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО ИНТЕРВЮ:


Източник: Портал12

Коментари: 3
 • Зорница Найденова
  01.08.2016 г., 14:04 ч.
  0     0

  Движение и разнообразие трябва, иначе се получава застой. Защо напоследък хората са забравили да пеят и танцуват? Мечтая си едновремешните седенки, за които толкова съм слушала и чела, да се появят отново! Ама да се набляга наистина на песни, танци и приятни разговори, а не на ракията и оплакването.

 • Анели
  30.07.2016 г., 08:55 ч.
  2     0

  Даммм, според мен непосредствено до офис пространствата трябва да има и множество стаички, наредени примерно по фън шуй, където, който иска, вместо да пуфти цигари навън, да влиза и за презарежда пълноценно

 • Лили
  28.07.2016 г., 20:35 ч.
  2     0

  Харесва ми как приема различните нюанси на "разпускане"... не анатемосва никого, както правим ние, повечето хора.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай