Френски учени потвърдиха откритието на лекарство срещу рак на кожата!

27.05.2016 г.
1869 прочитания
0 коментара
Добавена от:
Портал12
Френски учени създадоха лекарство, което атакува меланомни клетки, без да засегне здравите, предаде Франс прес. Това дава надежди на засегнатите от тази агресивна форма на рак на кожата, предаде БТА.

Лекарството, кръстено НА15, е разработено от учени под ръководството на Стефан Роки от Френския институт за здравеопазване и медицински изследвания.

Меланомът засяха меланоцитите - клетките, отговорни за синтеза на меланин, който придава цвета на кожата, се припомня в комюнике на института.

Съществуват три стадия на развитие на меланом - радиален растеж, при който ракови клетки се разпространяват безразборно в епидермиса, вертикален растеж, свързан с инвазия на ракови клетки, и метастазен стадий, при който ракови клетки се разпространяват в периферни тъкани.
"Създаването на нови лекарства е важна крачка напред към прилагане на ефикасни биотерапии срещу този вид рак, отбелязват учените.

В тази насока нов вид лекарства, известни като тиазол бензенсулфонамиди, са с обещаващи противоракови свойства. Първоначално тези лекарства бяха използвани срещу диабет тип 2."
След многобройни експерименти учените модифицирали структурата им, за да получат НА15.
Източник: Портал12

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай