Enigma подготвят премиера на 8-ят си албум в началото на лятото

27.03.2016 г.
2172 прочитания
1 коментар
Добавена от:
Портал12
Един от най-популярните музикални ню-ейдж проекти през последните 20 години - ENIGMА, се очаква да реализира премира на своя нов албум Enigma8  в края на месец Май или началото на Юни. Създателят на Enigma - Мишел Кретю, обяви в социалните мрежи, че вече е приключил записа на 4 версии на 9-тата музикална композиция в албума.

От началото на 90-те до днес, Енигма прокара изцяло нов стил в ню-ейдж и амбиентната музика, с редица послания и звучене без аналог. До момента Enigma са реализирали над 40 млн. лицензионни продажби на своята музика в целия Свят.

В много от композициите си, Мишел Кретю използва музикални елементи от автентичния български фолклор, преплетени с модерно електронно звучене. Преди всичко обаче, са текстовете на Enigma, които носят специални и дълбоки послания.

Според Мишел Кретю, който е роден в съседна Румъния, музиката на Enigma не може да се разглежда по стандартния масов начин - отделно и хитово. Напротив - във всички албуми досега през годините, ставаме свидетели на все по-красиви и сложни музикални композиции, които са свързани помежду си.

Една от най-добрите песни на Enigma, през последните години която бе 100% некомерсиално разпространена и реализирана с инициативата на самите почитатели и последователи на проекта е - Social Song, с гласът на момиче от Латвия, фен на групата.

 


Най-популярнитя албум до момента на Enigma е The Cross of Changes (1993). The Screen Behind the Mirror (1999), пък се отличава с все по завладяваща и дълбока музика с послания, вкл. песента "Silence must be heard". (Тишината трябва да бъде чута). През 2003, Enigma издадоха албумът Voyageur, а през 2006 - A Posteriori, който бе номиниран за наградите Грами.

 

Последният и изпълнен с много послания албум бе Seven Lives Many Faces (2008), който достигна голяма популярност в Индия (3-то място в годишните класации за най-продаван албум), а също с голяма популярност в Германия, Италия, Швейцария. В много от композициите си, Мишел Кретю използва музикални елементи от автентичния български фолклор, преплетени с модерно електронно звучене. Преди всичко обаче, са текстовете на Enigma, които носят специални и дълбоки послания.

Източник: Портал12

Коментари: 1
  • Пламен Петков
    27.03.2016 г., 19:32 ч.
    2     0

    О, да! Това ще е част от ежедневния плейлист за дълго време !!!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай