Елица Димова разкри тайното число на розетата от Плиска! (ВИДЕО - ПЪЛНА ЛЕКЦИЯ)

12.04.2016 г.
59155 прочитания
24 коментара
Добавена от:
Портал12
Представяме ви пълна видео лекция от презентацията на Елица Димова, историк и журналист, по време на форума за "Българския дух в Европа през вековете", който се проведе в сградата на община Велики Преслав.

розетата от Плиска

Елица Димова е автор на задълбочени изследвания на розетата от Плиска, като открива важен код и послание към българите. "Ние - българите носим знанието и сме пазители на свещената тайна за земята и това е запечатано в нашето ДНК. 

спирала - код - ДНК - българи

След множество изследвания на руни от Розетата и знаци от египетски текстове историкът открива закодираното число дуло - 18 66 81, а също и други послания за разбиране на време-пространството, превръщането на една материя в друга, сложните взаимовръзки между хората, Земята и Космоса...

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА ВИДЕО ЛЕКЦИЯ НА ЕЛИЦА ДИМОВА:
*
натиснете Настройки в плеъра на Youtube и изберете най-високо качество - HD

 
Източник: Портал12

Коментари: 24
 • Екатерина
  14.11.2016 г., 18:10 ч.
  1     0

  не съм специалист, но розетата от Плиска я разчитам така...душата избира тяло, зачеване и бременост, пъпна връв и раждане, младенчество и хармоничен дом, сплотеност на родители с детето за хармоничен семеен дом, самостоятелност или смърт на родители и стареене, смърт и отлитане на душата. символът дуло е послание - мъжът и жената при хармония и зачатие приемат душа на дете, която трябва да опазят, съхранят и възпитат! За какви планети и дни от седмицата.... Това са нещата от битието на човека.

 • Атанас Даскалов
  17.10.2016 г., 22:10 ч.
  0     0

  Всичко е измислил Тесла ,всички останали само са крали от него....

 • JOKIN
  13.10.2016 г., 20:00 ч.
  0     0

  ИНТЕРЕСНА СТАТИQ,ДО СЕГА НИКОЙ НА6,У4ЕН,НЕ Е ПУБЛИКУВАЛ,ПОДОБНА СТАТИЯ,А ОПЛЮВАНЕТО ПОЧНА.

 • Nadja Hamann
  07.10.2016 г., 16:37 ч.
  0     0

  Безкрайно възторжена и горда със всичко, което сте Вие, с вашите постижения, уважаема госпожа Димова. Жаждата ми за познания е безгранична и се чувствам обогатена, от допира ми с Вас. Желая Ви от сърце сили, успехи и лично щастие.  

  Надя Хаманн

 • Лъвче
  04.07.2016 г., 03:35 ч.
  1     0

  Благодаря на г-жа Димова за труда, който е положила и за това, че споделя информацията, но не ми стана ясно как е правилната ориентация на розетата спрямо знака Дуло!

 • Onelia
  03.06.2016 г., 13:04 ч.
  0     0

  Do Kosta Aleksiev.  

  Rozeta m9je da zakupite, ako ste ot Sofia v podleza kadeto e Prezidenstvoto posoka bul. "Dondukov", dolu ima magazin za bijuteriini izdelia.

 • patricia bo
  21.05.2016 г., 15:07 ч.
  0     2

  http://ustadarin.com/?page_id=342  

  В ателието на уста Дарин, в гр. Трявна, са изработени като пана дърворвзба розетата от плиска и други исконни български знаци за комплекс "Стара Плиска". Те са с размери приблизително 1.8 х 1.8 м. Вече имаше запитване дали могат да се направят същите пана, но по-малки. Да, може. Могат да бъдат и 30 см. Пишете ни - ustadarin@gmail.com

 • Светла Денева
  21.05.2016 г., 12:24 ч.
  0     1

  Такава розета може да поръчате Usta Darin  

  Studio

 • Коста Алексиев
  03.05.2016 г., 10:03 ч.
  1     2

  Здравейте,  

  мои познати от щатите се интересуват от къде могат да си купят розета.  

  Ако няма как да им се достави, ми кажете вариант аз да им купя и ще изпратя.

 • Ели Димова
  19.04.2016 г., 21:34 ч.
  5     0

  Благодаря на г-жа Герджикова. Да, така е - моето откритие касае връзката между споменатото число, знака Дуло и практическото действие на розетата, както и тезата за значението на разположението на знаците във връзка със знанията на българите за космоса, знания, които са приложили в строителството и в устройството на държавата. Що се касае за източниците - естествено статията ми има научен апарат. Презентацията има популярен характер и затова, както и другите участници във форума, не съм цитирала източниците по време на изложението.

 • Ели Димова
  19.04.2016 г., 20:51 ч.
  8     0

  Г-н или г-жа Ошо Алия, за втори път ме атакува, но този път под леко прикритие. Нещо голямо обиждане е станало, че българите са по-стари от други европейски народи, което потвърждават генетичните изследвания, в които нямам честта да съм участвала, но са факт. Както вече споменах и това също е научен факт, който не е мое постижение в генома на човека се съдържа цяло изречение от Библията, тъй като както се знае геномът си е код. В него се разчита и божието име, както твърди Грег Брейдън. Незнанието не е основание за невъзпитано и агресивно поведение обаче. Човекът за голяма изненада на някои е духовно същество и способността му за развитие, включително и духовно е заложена в генома. Дали ще се прояви зависи от духовното усилие и съзнание, което може и да не се развие и както се казва на езика на някои от коментарите - тогава се гледа като кучето към топките на господаря. Извинявам се за малко по-грубия език на тези, които са възпитани.  

  Що се отнася за знака Дуло, който се намира и на артефакти в Турция - този знак е известен днес като носещ късмет, но е факт, че съседите не знаят истинското му съдържание.  

 • Петров
  19.04.2016 г., 15:37 ч.
  4     0

  до Сеирджията: драги Господине, Можехте да изразите своето несъгласие с дамата по много по-интелигентен и ерудиран начин. Словото издава всички вибрации и енергетика, закодирани в него. Бихте могли да се свържете със редакторите и да представите вашата теза и доказателства в едно интервю с позовани източници. Сигурен съм, че няма да Ви върнат... Мира Вам

 • Апостол
  19.04.2016 г., 10:11 ч.
  2     1

  Асане, Kaya boyu или поне това което се показва като символи са нова интерпретация,единственото общо между създателя на Османската империя и знака на Дуло,са именно волжките българи,които участват с конницата си на страната на Осман.Волжките българи помагат на Осман,не малка част емигрират в ОИ бягайки от нашествията на руснаците.Същите тези българи са мюсюлмани,но са българи.Хайде без стари пропаганди мюсюлманин=турчин.

 • asan
  18.04.2016 г., 21:57 ч.
  0     5

  това е монограмa на турското племе.. Kaya boyu..на основателя на османската империя...стига със тези лъжи..нали изчистихте турските корени от историята...стига вече със фантазиите ..историяна не може да га фантазирате на пияна глава.....

 • Алия Ошова
  18.04.2016 г., 16:16 ч.
  4     4

  Не бъркайте духовността с биологията!  

  Напоследък за някои българи стана много модно да говорят за гените ни, които били носили духовното познание. Подобно твърдение говори само за едно - не знаят какво е това духовност и духовно познание!  

  Гените нямат нищо общо с духовното познание!  

  Няма как генът да е свързан с духовното познание. Духовното познание е преминаване отвъд гена, отвъд ума, отвъд всичко материално, защото Бог не е нито във формата, нито във времето. Бог е много повече.Гените могат да определят единствено материята, единствено ограниченото, частта.  

  А Бог е Безграничният, Безкрайния и Вечният. Той е Цялото, а цялото определя частта, не обратното. Бог определя гените, не гените Бога. Човек, който твърди, че гените определят духовността, не познава нито духовността, нито гените. Ако гените определяха духовността, то генното инженерство на евгениците фашисти щеше отдавна да е създало Бога  

  Средновековие е да се опитваш Бога да определиш генетично. А може и рога и копита да му поставиш!?  

  Всичко е Божие творение, но творението не може да определя Твореца, т.е. Бога!  

   

  Няма такова нещо като духовни "гени", както се опитват някои "по научному" да спекулират! Духовността не се поддава на никакво материално структуриране и затова е Духовност!  

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=963437147109242&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater

 • Сеирджията
  17.04.2016 г., 17:56 ч.
  3     5

  Много нагло словоблудство. Зад бавният говор с нисък тембър се крие невероятно непознаване на нещата! На дамата изобщо не са и ясни понятията с които говори. Не завършва изреченията си, което говори за неубедително мислене. Подсказва, че уж знае нещо, ама сега няма да го дискутира и продължава без да се притеснява. Не и прави впечатление, че се плъзга по повърхността!Ако някой вземе и анализира изреченията и едно по едно, а не да се подава на емоцията на подсказките, ще лъснат празнотите в познанията на Госпожата. Историческите и знания са толкова, колкото и тези по физика - по пързалката! Зад приказки за научност се крие просто незнание. Но не незнанието на неграмотния, а незнанието на ограничения, който напира де се изявява...Вземете и я попитайте какви са РЕАЛНИТЕ източници, които използва за да прави "откритието " си, ще видите, че е много плитка.В тази сфера важи правилото:"Който знае не казва, а който казва не знае!".За Розетата говори абсолютни глупости! Какви дни от седмицата, какви планети, какви глаголи? Тази не е чувала за Еони! Дори не е чувала, че в различните окултни школи се използват различни "Звезди на Маговете". Защо,е друг въпрос?Там вече Госпожата не може да плува....За представите и за календар и Глаголица да не говорим! Просто не си струва да се коментира. Пиша това за да призова към малко повече разум коментиращите. Да е жива и здрава Госпожата!

 • Полина Герджикова
  14.04.2016 г., 12:04 ч.
  4     1

  Поздравления за цялостната теза на лекцията!  

  Но за символиката и разпространението на знака IYI, за знаците на розетата и за символиката на бългaрските шевици има публикации на автори-изследователи, известни отпреди десетина години - Васил Томов, Юлия Боева, Добрин Денев, Петко Атанасов, Александър Хофарт. Коректно би било да се цитират.

 • Илиян Петров
  13.04.2016 г., 17:14 ч.
  12     1

  Дунавска България не е създадена 681г, а поне 3 века по-рано.

 • Мария
  13.04.2016 г., 16:37 ч.
  7     2

  Г-це Димова, поздравления, уникална лекция и уникален коментар. Чакаме нови материали по задълбочени теми

 • Катерина
  13.04.2016 г., 16:12 ч.
  10     2

  681-ва година е създадена Аспарухова България  

  Аспарух - азът огън (Х) или азът-покровител на дух.  

  681 огледално на силата, която въплъщава годината e  

  186  

  Ето го кода на Аспарухова България, а знаем, че  

  Аспарух е от Дуло.  

  186681  

  Златното сечение тук е само в отношението, не в мярката!  

  По същество златното сечение изряза отношение между частите на едно цяло.  

   

 • Е.Димова
  13.04.2016 г., 14:51 ч.
  9     0

  Кой от кого е взаимствал в по-късно време не е толкова важно. Важно е, че древните български учени са имали това познание доста преди хората, за които споменавате. Ваше право да не разбирате значението на споменатите факти, както и да споделяте нивото на вашето знание.  

  Уравнението на Айнщайн E=mc^2 - показващо че енергията има маса.  

   

  Изкривяването на времепространството засяга посоката на движение на телата и променя геодезията на пространството. В същото време уравнението на Айнщайн показва как материята и нейното движение или напрегнатост променят формата на времепространството. По този начин Айнщайн дава принципно решение на фундаменталните проблеми на физиката.

 • Александър Димитров
  13.04.2016 г., 11:55 ч.
  12     1

  Уважаема Г-жо Димова,  

  Формулата Е= m х c2 НЕ Е формула на Айнщайн!  

   

  За пръв път до нея достига френския математик и физик- Анри(Хенри) Поанкаре(1854-1912) още 1900 година, но разсъжденията му върху нея са малко сложни. За пръв път английският физик Сър Джоузеф Джон Томпсън я формулира ясно в публичното пространство още през м.Май 1903 год. във вида m= E/c2, с което извежда еквивалента на масата в нея.  

  Айнщайн е плагиатствал Теорията на относителността, като е използвал работите на французина Анри Поанкаре и холандеца Хендрик Лоренц като е отбелязал само Лоренц, заради Преобразуванията на Лоренц (Лоренцовите трансформации). Интересен факт е, че първоначално преубразованията на Лоренц не са били верни и Анри Поанкаре е поправил грешката в тях. Но, затова че идеята идва от Лоренц ги е оставил на негово име.  

  Айнщайн, като работещ в Патентно бюро (1902-1909) е използвал разработките, без да цитира Поанкаре. Знаейки за това и спорните моменти в Теорията на относителността- Нобеловия комитет не е присъдил премия на Айнщайн за Общата и Специалната Теория на относителността, макар че ционистките кръгове активно лобират. Нобелова награда му присъждат 1922год. за Втория закон на външния фотоефект(фотоелектрическия ефект), който е частен случай на Закона за външния фотоефект на руския физик Александър Столетов(1839-1896). И така Столетов не получава премия, но Айнщайн- да.  

   

   

   

 • Димитър Господинов
  13.04.2016 г., 09:08 ч.
  3     1

  Подучух, че г-жа Димова и Тимен Тимев си говорят чрез кодовете, за които стана дума в лекцията Ученото си е учено уникален форум

 • Илияна Петрова
  12.04.2016 г., 21:04 ч.
  6     1

  Просто невероятно интересна презентация и ерудираност на г-жа Димова!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай