Елица Димова: Тракийските комплекси са нещо много повече от това, което е видимо!

30.05.2016 г.
22524 прочитания
1 коментар
Добавена от:
Портал12
Тракийските комплекси на територията на днешна България са нещо много повече от това, което е видимо. Това заяви пред Портал12 историкът Елица Димова. Чрез съпоставка на различни факти тя прави откритието, че каменните комплекси при наличие на правилна човешка енергия се активират и вероятно излъчват или синхронизират енергии. 

Според наблюденията и изследванията на Димова, всички тракийски обекти са сързани с древното българско учение. Тя открива връзка между женските храмове в Пловдив, почитанието на Богинята-майка и знаците от розетата от Плиска. Категорична връзка историкът открива и между храмовия комплекс на Джендем тепе в Пловдив, каменната карта на Плеядите и древния надпис в село Ситово. 

Тракийските обекти, независимо дали са мегалити, долмени, менхири и кромлехи, независимо дали камъните са обработвани хоризонтално или вертикално, всички те са свързани със свещената геометрия. Чрез знаците, които са върху тях или фигурите, които образуват в комплекс, всички те излъчват една балансираща енергия върху геомагнитното поле, вкл. чрез позитивни и негативни енергии.

Мегалитните комплекси като коректор на енергийните и магнитни полета
"Това е изследвано от физик и радиестизист от Велкобритания, който е установил, че Стоунхендж коригира лей линиите. Те са нещо като меридианите на човешкото тяло, но в случая на Земята. Корекцията на взаимодействието между тези линии и енергиите, които се образуват поради кръстовища на подземни реки и възможната негативна йонизация, негативни ями и други сили, е основното предназначение на съоръжения като Стоунхендж. Те редактират този магнетизъм и влияние в полза на хората на повърхността на Земята. Но не само. Някои са били и обсерватории от космическо значение, както е например в Белинташ, в Родопите", обяснява Елица Димова. 
 
Доказателство за извънземни цивилизации, издълбано на каменен артефакт на Белоградчишките скали
"Това, което е открил българският учен Кирил Кирилов в Белоградчищките скали е забележително. Той е направил изчисления, които са уникални. Те показват, че на един от каменните артефакти е изобразена формула и пълно изчисление къде се намира всяка една от планетите на Слънчевата система, но най-интересното е, че Земята е така изобразена, сякаш се вижда от другата стана на Слънчевата система. Т.е. някой е идвал тук, съвсем ясно и откровено казано, и то преди хиляди години!", споделя още Елица Димова пред Портал12.

12 силно енергийни места в България

"Освен това каменните съоражения са били използвани не случайно за различни магически ритуали и за гадаене от траките, тъй като те обикновено са разположени върху аномални гео магнитни точки, там където има изтъняване на геомагнитното поле и където пространство-времето не е толкова плътно и може да бъде моделирано.", добавя Димова.

"Някои от съораженията са като астролаби. Астролабът какво е?  Той е устройство от древната навигация, който едно време е бил използван в корабоплаването и древната флота се е ориентирала по разположението на звездите в небето. Само, че от изследванията на някои от нашите древни тракийски обекти става ясно, че те са астролаб за космически съоръжения. Оказва се така, че има връзка между различните сакрални обекти в България и те образуват специфични линии и геометрични фигури. Тези обекти са освен "чистачи" на негативни енергии, също така те са имали и различно предназначение, според футкциите на самите тракийски племена. Например, тези които са били повече свързани със земеделието, са използвали каменните комплекси като календар. Други пък са използвани за наблюдение на небесните тела и са били свързани с други дейности - например ситите (в презентацията се говори и за древния надпис от село Ситово), те са били свързани с производството на жито. "Сито" в българския фолклор е означението за Плеядите. Карта на съзвездието е намирана на различни места около селото.
 
На различните тракийски обекти са изобразени комбинации от съзвездия, но прави впечатление, че доста често се издялани Плеядите. Една от звездните карти край с. Гарванек се намира най-близо до реката и водата. Състои се от 13 звезди, 12 обособени в множество разтеглено по хоризонтала и една отделена и отдалечена от тях по - голяма дупка, която народът нарича „Квачка”. Дупките са нанесени отново върху необработената повръхност на скалата. Тук е имаме  класически вариант на “Квачката с пилетата”,  визиращ положението на съзвездието Плеяди на Петковден.


каменна звездна карта

Плеядите

Плеядите са звезден куп в съзвездието Бик.  В България той е известен и под името "Квачката с пиленцата".

 


ИЗТЕГЛЕТЕ ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ТЕМА - ТРАКИЙСКИЯТ СВЕЩЕН ЗАВЕТ - АСТРОЛАБИ , ОБСЕРВАТОРИИ И КВАНТОВИ КОРЕКТОРИ НА ЛЕА ЛИНИИТЕ
 
Източник: Портал12

Коментари: 1
 • Алия Ошова
  30.05.2016 г., 22:32 ч.
  6     0

  Долмените или змейовите къщи са строени от предпотопната човешка цивилизация на великаните (или както са наречени в Библията нефилимите) – нашите предци, древните българи, които са били огромни и могъщи хора, а после с хилядолетията пяостепенно са се смалявали, привлечени обратно от нарастващата гравитационна сила на земята.  

   

  Те са били силно интуитивни хора, притежаващи много повече сетива от нашите и са живеели в хармония с майката Земя и стихиите на природата – огън, вода, въздух, геомагнетизъм, слънце.  

   

  Мегалитните структури са техните светилища, специално построени така, че да се възползват максимално от геомагнитните сили на Земята в съчетанието им с подземната вода и изгряващите слънчеви лъчи. По този начин са се захранвали с жизнена енергия и сила на духа. - http://aliya.blog.bg/history/2013/12/08/kamennata-civilizaciia-na-drevnite-bylgari-dolmeni-menahiri-.1216755

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай