Елица Димова: Българите сме пазители на свещената тайна за земята!

12.12.2015 г.
66158 прочитания
10 коментара
Добавена от:
Портал12
Елица Димова е историк и журналист, изследовател на Розетата от Плиска. В лекцията си, организирана от център "ДоброДея", на която присъства репортер на Портал12,  Елица съобщи, че при допир с тялото Розетата резонира и задейства вътрешната енергетика.

"Ние - българите носим знанието и сме пазители на свещената тайна за земята и това е запечатано в нашето ДНК. " "В нашата кръв тече повече светлина, отколкото в другите народи", казва Елица, като подчертава, че като манипулатори на действителността българите с една лоша дума или лоша мисъл можем и да превръщаме светлината в тъмнина. Затова трябва да внимаваме.

След множество изследвания на руни от Розетата и знаци от египетски текстове историкът-журналист достига до една и съща формула и число. Числото тя запазва засега в тайна, за да не ни се навреди. Формулата E=m.c2 доказва, че Розетата може да пренася през времената. Това означава, че на българите им е дадено умението да изкривяват времето и пространството, и да минават в други светове.
 
Ето и интервюто, което даде Елица Димова специално за Портал 12:
 
Кое Ви насочи към Розетата от Плиска? Има ли някакво специално събитие в живота Ви, свързано с артефакта?

Интересът ми към Розетета от Плиска е нормален, защото по едно от образованията си съм историк, т.е. по принцип се занимавам с история. Но от последните десетина години се опитвам да гледам на историята под съвсем друг ъгъл, през една по-лична призма. През призмата на това, че има неща, които ние не сме открили, не сме доказали. И много от събитията, които досега са интерпретирани в историята, всъщност се оказва, че не отговарят на обективната истина. Затова аз започнах да ровя в една друга посока. Занимавах се с египетски текстове. По една свещена случайност дешифрирах един текст, който в последствие реших да кодирам с цифри, при  което, от двата текста, които дешифрирах, се получиха едни и същи цифри. Това ме изненада.
 
Това беше един процес на откритие, при който впоследствие видях, че в българската езотерика, определени хора, които са се занимавали с духовни дейности, като например Преподобна Стойна са говорили за това число,  загатвайки го, без да казват какво всъщност представлява. И пак така в поредица от събития, случайно, докато четях една книга с голяма Розета на страниците, взех книгата и я докоснах до тялото си, при което се получи мимолетен резонанс. Това ме накара просто да разгледам Розетата под различен, друг ъгъл. Преди я гледах исторически, като за разчитането на определени знаци или значението й само като родов знак на рода Дуло. В един момент обаче осъзнах, че тя е много повече, тъй като щом като резонира при допир до човешкото тяло, следователно тя има някакво скрито значение. И така започнах да търся в историята, при което се оказа, че числото, кодът, който бях открила преди това от Египет, съответства на дешифрирането на съответните знаци на Розетата. Бях изключително изумена, че тази Розета се е използвала точно, както е написано в древните писания, като звездата на Мага. Т.е. тя е била свързана с миналото, настоящето и бъдещето и със знанието на посветените, както за миналото, така за настоящето, така и за бъдещето.
 
При разчитането по научен път на отделните знаци, на руните, които се съдържат вътре, тъй като има различни гледни точки: една част от учените смятат, че това са просто руни, знаци, друга част ги разчитат чрез определени писмености, като например – Линеар А, Линеар Б, т.е. от Критско-микенската епоха, която се оказа, че е свързана пряко с траките, изведнъж излязоха всички тези, които в последно време се разказват и интерпретират от редица автори. А именно, че българската история, българското духовно съществуване е много по-ранно, отколкото ние можем да си представим. Като има един много интересен факт, който показва горе-долу кога е създадена на практика тази Розета, говоря за нейния първи първообраз, не Розетата, която е датирана от осми век в Плиска, а нейния първообраз. Нейният първи първообраз е създаден по-рано от осем хиляди години. Това е закодирано в самата Розета.

Как се открива това?

Тъй като Розетата изобразява астрономически знаци и тяхното движение, движението на знаците в Розетата обратно на часовниковата стрелка показва, че това е било в период, когато земната ос е била по различен начин разположена. Т.е. югът е бил север и северът е бил юг.  Това се предполага, че се е случило назад във времето, може би дори 26 хиляди години назад. Тук вече се поставя въпросът: Кои сме ние и защо на нас ни е било дадено да бъдем носители на този знак?
 
Можем ли да кажем, че българските ученици не учат историята такава, каквато е? Всъщност древните българи ли са първите цивилизатори в света и не звучи ли това твърде самохвално за нас..?
 
Аз стигнах до това националистическо наистина съждение, след като изследвах и други теми и се оказа, че в България са се създали три от основните писмености. Това е признато от западни учени. Така че, по някакъв странен порядък, на нас ни е дадено винаги да отключваме портите на знанието на другите народи. А защо в някои отношения ние оставаме неуки, това аз не мога да кажа. Но все пак в нашето ДНК е закодирано това знание и то може да се отключи със съответното духовно усилие, съответното желание за образование, желание да разбереш кой си. Когато стигнеш до това дълбоко знание, вече не е необходимо някой да те води. И оттам ние българите имаме едно самочувствие, много хора казват, че то не е положително, защото не ни обединява. Да, но това е всъщност знанието на всеки един вътре в нас, че ние сме самодостатъчни, ние го имаме това знание. Не е нужно някой отвън да дойде да ни учи. Ние самите сме тези, които можем да просвещаваме.
 
Сега вече идва по-висшият етап за българите – да осъзнаят, че като индивидуалности вече могат малко да си смекчат егото и да заживеят в един по-паралелен свят с другите, в някакво съединение, така че всеки да си намери своето място без конкуренция. Пръв между равни – това е принцип, който между другото не е измислен от тайните общества, а е измислен, буквално казано, от българите. Известно е, че в българското общество още преди създаването на българската държава официално, мъжете и жените са били абсолютно равнопоставени по отношение и на добродетелите, и на духовните знания. При траките например жените понякога са били по-висшестоящи от царете, заради това че са имали пророчески дарби. Т.е. мястото на всеки един от тази общност не се определя от някаква йерархия, а това каква потребност има общността. И по този начин всеки един човек е намирал своето място, без да бъде необходимо някой да го управлява. Известна е приказката, че траките са толкова многобройни, че ако бяха обединени, щяха да бъдат най-великият народ на света. Но то не е било необходимо. Защото малките общности, които са охранявали свещеното пространство на знанието на съответната област (те са обитавали геомагнитни точки, които са силно активни), общността на това племе, която е била държавица по нашата представа днес, е била абсолютно самодостатъчна. Те помежду си са представлявали цялата общност и не е било небходимо да влизат в по-голяма йерархична структура, тъй като йерархията вече затормозява обществото и свободата на волеизявлението. А е известно, че траките са били освен войнолюбиви и много свободолюбиви. Така че този принцип го има у нас, той е заложен генетично – всички тези качества. Те са много положителни, ако бъдат насочени правилно.
 
Източник: Портал 12, снимка на Плиска - Shutterstock

Коментари: 10
 • Професионалист
  08.08.2016 г., 18:48 ч.
  1     7

  Гледах тази лекция- това са пълни измислици и псевдонаука. Тя е пълно опошляване и принизяване на науката.

 • Dimitar
  15.07.2016 г., 09:15 ч.
  1     3

  Tazi snimka ne e ot Pliska a ot Madara , glupaci . Kogo i zashto iskate da izlujete .

 • Илиян Петров
  22.06.2016 г., 15:38 ч.
  4     0

  Aliya Osho: гените са ключът към всичко. От там започва всичко, там се записват и нещата. Там се и работят 'нещата'.

 • k
  15.04.2016 г., 00:26 ч.
  3     1

  imam dasherq rodena samo s sedmici v egn znachi li nestho tova7.07.97

 • Aliya Osho
  13.04.2016 г., 18:43 ч.
  1     8

  Гените нямат нищо общо с духовното познание!

 • ЕМИЛ КЪНОВ
  08.04.2016 г., 16:38 ч.
  23     0

  Здравейте! 7 са цветовете, образуващи бялата светлина! 7 са планетите, на които са наречени и дните на седмицата на латински Луна, Марс, Меркурий Юпитер, Венера, Сатурн, Слънце. съответно Понеделник, вторник, сряда, четвъртък, петък, събота, неделя. 7 са и вокалите А,И,Е,У/о, Ъ, Я, Ю, и в българските народни песни водещи началото от древността!

 • Петров
  26.03.2016 г., 15:21 ч.
  8     0

  Наскоро намерих пръстен с седемлъчева звезда но не розета а буквално звезда рових се много в нета единственото което се намира е розетата и че тази звезда е символ на светия дух но като се има предвид че християнството е плагеатствано от по стари религии и идоли(богове) направо се намирам в цайтнот  

  седем е свещено число по много земи но явно нещата започват от ТУК  

 • Анонимен
  09.01.2016 г., 10:59 ч.
  5     1

  Rozetata e sus 7 "oporni losta".  

  Ogeledalata na mezhdylichnostnite vzaimootnosheniq ot Eseite sa 7 na broi.  

  Posokite vuv tozi svqt sa 7.  

  7 sa dnite na sutvorenieto.  

  7 e chisloto na Avatar-a.  

  puzela se narezhda vuv izymitelna sinhronizaciq hronologiq za men.  

  I neka Moqt Razuym procuftqva, za da posee izobretatelnost, osuznatost, mudrost, yzrqvane, realni deistviq, plodorodie vuv vsichki sferi i aspekti ot zhivota, blagosloviq, harmonniq i edinnost. I neka svetlinata i Liybovta budat osuznati ot vsichki. A Y M .  

 • Руси Иванов
  09.01.2016 г., 12:38 ч.
  13     0

  Розетата е седемлъчна "звезда" и рисувайки я като петолъчката се получава така, че върховете се изписват през два и така са падредени светилата познати по онова време СЕДЕМ - за това и годината е разделена на седмици, а картите за игра са всъщност годишния календар на предците ни -  

  http://balkan1.blog.bg/technology/2010/01/18/bylgarskiiat-kalendar.474831

 • 09.01.2016 г., 12:38 ч.
  6     0

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай