Екоселище Радост

Информация за обекта
  • Рейтинг: 4,7
     
  • Регион: Велико Търново
  • Адрес: село Горско Косово 5235, община Сухиндол
  • Телефон: 0897 538 843, 0878 740 290, 0878 741 292
  • Сайт: gorskokosovo.com/index.php/bg/
  • Facebook: goo.gl/M5Uvci
Добавено от:
Портал12
7392 прочитания
Еко селище Радост е място за хора, които ценят здравето си на всички нива на съществуване, като се грижат за него, в хармония с природата и животните.

Храната е вегетарианска и веганска, екологично чиста. В кухнята и домакинството се използват изключително здравословни продукти, заместители на препарати или биопрепарати в краен случай.

Еко селището разполага с четири къщи. Разполагат с всички удобства, включително постоянно топла вода, автоматична пералня във всяка от тях, парно на водна риза от камините и WI-FI. Намират се в един общ двор от осем декара, с много цветя, дървета и пейки. Отпред има голяма детска площадка с люлки, катерушки и други детски забавления.

Селището разполага с още една къща с декар и половина двор в центъра на селото, неремонтирана, готова да бъде предоставена на хора /двойка или семейство/, които искат да останат тук за по-дълъг период или за постоянно.

За тези, които обичат контакта с водата и гребане, на разположение са кану за четири човека, двойка каяк и единичен каяк.

Екоселище Радост разполага с работещ стан, на който гостите могат да си изтъкат красиви многоцветни пана, материали за декупаж. Предлага се и работа с глина за изработване на сувенири и свирки. Има работещ струг за дърво, на който се изработват дървени лъжици, купички и много други неща от дърво, както и комплект длета за дърворезба. За всички тези дейности има специалист, който показва и обучава. Предстои пускането в действие на грънчарско колело за изработване на глинени съдове.

За любителите на ездата –  на разположение са два коня за уроци по езда, а за тези, които просто искат да се поразходят на кон сред природата – приятни еко пътеки с красиви гледки към язовира и великолепната природа около него.

Мястото е много подходящо за образователни или йога семинари, както и всякакъв вид курсове. Старите плевни са напълно реновирани в две светли и просторни зали, изградени от естествени материали – зидан камък, кални тухли, правени на ръка и дърво. Капацитета на залата за семинари е 40 човека, а на залата за йога около 20 човека.

 

Дайте своята оценка:

Любезност на домакините
Удобства спрямо цената
Чистота на мястото
Качество на обучението
Интериор и материална база
Локация
Сигнализирай за нередности
Екоселище Радост
Описание на нередността:
Име:
Email:
Телефон:
Не съм робот!

Оценки на другите потребители:

Любезност на домакините
5,0
 
Удобства спрямо цената
5,0
 
Чистота на мястото
5,0
 
Качество на обучението
5,0
 
Интериор и материална база
5,0
 
Локация
3,0