Доказателството за паралелните светове е кодирано в нашия космос

05.08.2016 г.
2632 прочитания
0 коментара
Добавена от:
Портал12
Вселената, в която живеем, може да не бъде само една. Всъщност, нашата вселена може да бъде само една от безкраен брой вселени, съставляващи, взаимодействащи и изграждащи мултивселената. Съвременните теории на физиката пораждат идеята за множество вселени, в които съществуват почти идентични версии на познатата ни вселена.

Някои привърженици на теорията заявяват, че са намерени реални физически доказателства за съществуването на мултивселената. Теоретичните физици, които работят върху сегашния модел на инфлацията и как това води до островните вселени, казват, че доказателството за паралелните светове е кодирано в нашия космос. Теорията за инфлацията обяснява някои иначе мистериозни функции на големия взрив, който просто трябваше да се допуска при конструирането на теорията. Тя също направи редица проверяеми предсказания, които след това бяха зрелищно потвърдени от наблюденията. Досега инфлацията стана водеща космологична парадигма. Друг ключов аспект на нов мироглед произлиза от струнната теория, която е в момента най-добрият ни кандидат за фундаментална теория на природата, изследващ и описващ всички природни взаимодействия.

Струнната теория признава огромен брой решения, описващи мембранни вселени с различни физични свойства. Според теорията за паралелните светове, появата на интелигентния дизайн в нашата вселена е резултат от фундаменталните блокчета, които се събират, съчетават и донастройват фино живота и еволюцията в нашата вселена, и такива процеси се случват в милиарди други вселени, живеещи в хиперпространството, изграждащо мултивселената.

Очаквайте по-подробни статии, в които детайлно ще опишем теория на супергравитацията и паралелни вселени, суперструнна теория и паралелни вселени, мембранна теория и бранна космология.

Автор: Борис Стоянов
Източник: Портал12

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай