Детската къща

Информация за обекта
Добавено от:
Портал12
1336 прочитания
Детската къща е място за развитие, творчество и учене чрез преживяване и игра за деца от 2,5 до 5 години. Разположена е на тиха улица в центъра на Варна. Представлява самостоятелна едноетажна сграда с двор за игри и градини, които децата сами създават и поддържат.

Любопитството и промяната са основни стимули за развитието на всеки един човек. Точно за това пространството в къщата оживява и приканва децата в един свят на причудливи същества. С нестандартната си форма и необичайна функционалност, мебелите в учебната стая лесно се превръщат в модули за игра след занятията. Героите, надничащи от ъглите, провокират (не само) детската фантазия и съвсем буквално подтикват към творчество. Тук статуквото и заучените фрази на възбрана са малко по-различни. На спонтанното и колективно рисуване по стените се гледа като на важен творчески и креативен момент за децата, развиващ определени сетива и моторики.
 
Децата се възпитават в уважение към природата, чистотата и красотата. През топлите месеци, интересно приключение за децата е, те да се учат да садят билки, цветя, плодове и зеленчуци и да се грижат за тях.

Много от играчките и мебелите са изработени специално за Къщата от естествени материали – дърво, плат, вълна. Осигурени са безплатно плодове, зеленчуци, минерална вода, натурални плодови сокове и топли напитки (билков чай, какао).

Използват се само биологично разтворими препарати за хигиена и почистване, които са безвредни както за децата, така и за природата.
 
За децата в Детската къща се грижат професионалисти със следните компетенции: детско-юношески терапевт, испански педагог, музикален педагог, приложен артист и куклен сценограф, английски и немски филолог, инструктор по йога за деца, музикант.

Екипът изключително държи на индивидуалния подход, на личната връзка с всяко дете, на откровените и непринудени разговори, на информираността на родителите.

 

Дайте своята оценка:

Качество на обучението
Интериор и материална база
Локация
Сигнализирай за нередности
Детската къща
Описание на нередността:
Име:
Email:
Телефон:
Не съм робот!

Оценки на другите потребители:

Качество на обучението
5,0
 
Интериор и материална база
5,0
 
Локация
5,0