Децата учат най-добре на открито сред Природата и в досег с нея (ВИДЕО)

29.03.2016 г.
2714 прочитания
2 коментара
Добавена от:
Портал12
Портал12 вече писа за образование сред природата и колко полезно и приятно е то за децата. Писахме и за това как природата влияе на здравословното състояние на възрастните. Изгледайте това видео, в което се вижда как възпитаниците на английска горска детска градина „Глухарче“ учат без стрес и се забавляват, докато усвояват ценни умения.

В слънце или дъжд, всички уроци са навън. В детската градина има кална яма за копаене; има кална кухня, в която се готви, разбира се, а децата са поощрявани да се катерят (по безопасен начин) по дърветата. В „Глухарче“ хлапетата се учат да боравят с инструменти, а ако се изморят, могат да се приберат в мястото за почивка и четене – юрта с печка на дърва.

Уроците се преподават по интересен творчески начин, а времето за закуски протича около лагерния огън. Несъмнено тази детска градина е различна и се гордее с това.

 
Източник: Портал12

Свързани новини


Коментари: 2
 • Зорница Найденова
  01.04.2016 г., 09:36 ч.
  0     0

  ЕЕехааа! Кална кухня, много яко като на плажа с пясъка

 • Светлана Величкова
  29.03.2016 г., 17:31 ч.
  1     0

  Само връзката с природата и правилното насочване на децата как да се отнасят към нея и как да я използват, може да ги направи съзнателни хора в бъдеще, които мислят за планетата и хората и са активни будни граждани! А сегашните родители са се побъркали - карат се на учителите "защо било се изцапало детето, защо го пускате като е мокро" и прочие безотговорност, предизвикана от леност, щото не им се пере често! И затова учителите ги държат затворени, за да си запазят работата, бройката ученици, щото директорът ще измрънка... и въобще вместо да им се набива в акъла на родителите кое е правилно, всеки им върви по свирката!!!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай