Дарителска кампания събра 200 издания от български автори за читалищата в Добричко

26.05.2016 г.
700 прочитания
0 коментара
Добавена от:
Портал12
Повече от 200 издания от български автори,събрани в кампанията "Спечели, за да дариш",ще достигнат до читалищните библиотеки в Добричка област. "Общество на писателите"- Варна, и регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич са партньори в инициативата,която ще улесни достъпа на читателите в малките населени места до съвременната българска литература, съобщават от библиотеката. Кампанията протече заедно с конкурса "По думите ще ги познаете" на "Общество на писателите", който насърчи автори, спечелили признание, да станат патрони на дарението.

Сред дарените книги, издадени след 1989 година,са произведения на Милен Русков, Алек Попов,Стефан Продев,Блага Димитрова, Стефан Кисьов, Мариан Желев, Галин Никифоров, Едвин Сугарев, Захари Карабашлиев, Здравка Евтимова, Петя Дубарова, Калин донков,Любен бешков,Валентина Добринчева и други. В кампанията са събрани и периодични издания за литература.

Регионалната библиотека "Дора Габе" ще разпредели книгите за малките читалищни библиотеки в областта, които не разполагат с нужните средства за попълване на фонда си с нови заглавия.
Източник: Портал12

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай