Дамян Попхристов: Ще разкрием тайните, които пази Босна в пътуващ семинар

05.07.2016 г.
2791 прочитания
0 коментара
Добавена от:
Портал12
Вълнуващ пътуващ семинар до Босна „По пътя на предците ни в Европа“ организира от 20-24 юли Български Център Просветление.

Организаторите са подготвили вълнуващо преживяване именно в Босна, където Богомилското Учение става официална религия в продължение на 150 години. Балканската държава е известна и с Босненските пирамиди, които официално вече се смятат за един от най-силните енергийни центрове в Европа.

Основателят на Български център Просветление, проф. Дамян Попхристов , сподели за Портал12:

“Ще посетим за пръв път места с оригинални стечки, а не само музейните експонати, ще посетим Босненската пирамида и Сараево. Подготвили сме изкачване на хълма, където се появява Св. Богородица в Меджугорие.

Ще преминем през Мостар, Яйце с богомилския храм в катакомбите и ще се спуснем към  Сплит в Хърватска, като по пътя обратно към България ще спрем във Вишеград с прочутия мост, описан от Иво Андрич в романа му „Мостът над Дрина“.

Няма да пропуснем да посетим и Каменния град на Костурица, а след това и Дървения му град. През целия път ще си говорим за историята на Балканите, за Богомилите, за ранното християнство, за Суфите, за Св. Богородица и посланията й към нас днес… и всичко това, разбира се, във връзка с България и българите днес”


Пълна програма на семинара и как може да се запишете в него може да видите тук или да получите информация на:тел: 0899 17 92 86 - Валентина Димитрова и  е-mail: valprim@gmail.com
Източник: Портал12

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай