Д-р Тимен Тимев: Важно е човек да развие не логиката на ума, а логиката на сърцето (ВИДЕО)

21.04.2017 г.
5752 прочитания
5 коментара
Добавена от:
Портал12
Д-р Тимен Тимев: Ще ви кажа няколко формули за едно ново човечество:

Умен е този, който прави другите умни.
Богат е този, който гледа да направи другите богати.
Талантлив е този, който се стреми да предаде своята дарба на другите или поне да направи така, че другите да развият подобна дарба.


Талантлив е този, не който само иска да приобщи другите към своя талант, защото едно е да отидеш при бездарни хора, немузикални и да демонстрираш своята музикална техника – това правят почти всички и това не е духовно. Духовно е като видиш, че изпъкваш пред хората, вместо да ги потискаш, да се опиташ да им възвърнеш самочувствието, защото всеки мозък е омнипотентен. Всеки мозък притежава безкрайно много потенции и възможности. Нали знаете коя е най-голямата тъга? – Хората така и си отиват от този живот без да подозират какви способности са имали.

Сега, може би и с течение на годините, когато разбрах, че не съм може би толкова голям и гениален математик или философ, или писател, си казах: безкрайно по-важно е да разтвориш душата си с всички тези антени към всички тези милиарди хора, защото само тогава ще порастеш. Това е точно логиката на сърцето.

Важно е да развиеш не логиката на ума, а логиката на сърцето, която означава да развиеш рецепторите си на сърцето и на душата така, че като вървиш по улиците да усещаш вибрациите на чуждите мозъци и психики.

Последните 20 или 30 години от живота си отдадох на това. Чух гласът на Исус, който ми каза: Помни, че човек е само тръба, само медиум и ако излеем вода, не трябва да я задържаме дълго в себе си. Ако получиш храна също не я задържай много в себе си. Ако получиш богатство – то трябва да премине само през тебе. Ако получиш много знание, недей както всички интелектуалци да си го пазиш и да го криеш, и да ходиш сред простаците, за да изпъкваш.

Той ми каза най-важното: Щом сме само един канал, ние сме медиуми. Ние трябва да не задържаме това, което идва в нас, а веднага да го даваме на другите, а ако го задържаме – само да го обогатяваме. Всеки един от нас трябва да се превърне в една вечно преливаща се чаша шампанско, което винаги излива за навън. А животът ни е принудил да бъдем чаша, в която искаме някой да долива.

Новото човечество е това, което всеки дотолкова ще е развил себе си и дотолкова ще е развил логиката на сърцето и ума, че това наистина ще стане.

 
Източник: Портал12

Свързани новини


Коментари: 5
 • Johann Ge Moll
  23.04.2017 г., 20:23 ч.
  3     0

  ...Тълпа е всеки които не се бори срещу наслажденията!  

  Безсмъртен е този които всеки ден се е отвращавал от себе си!  

  Безкраина Гордост ще ни върне отнетата като материя Воля,  

  Болезнена взискателност приближава далечният бог,  

  Светът ше се върне в Мисълта ако влезем заедно в Трагедията,  

  Героизмът на Разума отнема достоинствата от живота  

  За да върнем на Съзнанието разпиляната световна енергия  

  Пеещите Числа ще ни отведат до Тъгуващите Думи!  

   

   

  Защото Водопадите Сперма са повече от Фонтаните Кръв,  

  и Геизерите Кръв са по-високи от Реките на Сълзите,  

  нека издигнем Геизерите на Сълзите по-восоко от реките Кръв!  

  Че Пощурялото Животно стои пред Интелектуалното Божество,  

  и Машините посягат да вземат Съзнанието от човека!  

 • Johann Ge Moll
  23.04.2017 г., 19:18 ч.
  3     0

  Future is the kingdom of Information! Future is the kingdom of the knowledge!  

  We come from Future and come back to Future!  

  Ние идваме от Бъдещето, за да се спуснем и да преминем през Изпитателната Лъжа на Настоящето, и да се върнем в Бъдещето, ,ако оцелеем в любовната хватка на наслаждението, Че Агонията е напръскана със сладост, и Сладострастие задържа ни в смъртта! Не "Силата на Настоящето" както лъжат богатащите и канадския хитрец Екхарт Толе,а Великото Минало и Великото Бъдеще, Изгонените Спомени и Забранените Мечти а не - чествуваното и импотентно настояще - родиха цивилизацията ,но ако днес  

  едно обедняло с богата техника,и едно оглупяло с умни машини, проскубано и изветряло човечество, почита и се кланя на Настоящето,и търси да открадне неговата съмнителна ,но пълна със слава Сила, и ако вместо да се превъплъщава и черпи енергия от вдъхващите Ужас светци,от Платон до Исус и от Августин-Паскал до Киркегор, предпочита да слуща откаднатите от Кришнамурти, но банализирани, нискочели фрази на Екхарт Толе -това е защото Силата на Миналото и Бъдещето със строгостта на Спомена и жестокостта на Мечтата плашат тази изтощена но тлъста Сянка на времената,наречена несполучливо "Настояще" -тази весела милиардна сган! - тя не е виновна, че знаещите продадоха своето невежество срещу душите, а Изобретателните намериха своите таланти в порока ! Тълпаоито не се бори с Наслажденията!

 • Johann Ge Moll
  23.04.2017 г., 17:32 ч.
  3     0

  Продължение:  

  Сърцата запазват вселената с цената на саможертвата. Нищо друго не прави един ум така дълбок и безконечен както ежедневното му размишление вуърху смъртта. Обратно, нищо не го прави така лекомислен и плитък, както безрезервното премане на безсмъртието. Тогава отсъдете сами: каква е отрицателната роля на всички съвременни езотерици, които учат човечеството бързо бързо да прескача Мъчителната Стена на Смъртта и с лекота да се плъзга по приятното и безотговорно безсмъртие. Всичко което е съхранили живота е създадено от размишлението върху смъртта.  

  Водачи на човечеството са тези коити не се страхуват от смъртта, и които се научават да си служат с неината енергия -енергията на дирижиранара гибел; Но апелът "да не се страхуваме от смъртта " е много двусмислен и опасен: Тои не означава "приемане и съгласие със безсмъртието", а напротив Ежедневно размишление върху смъртта и борба със нея до предизвикване на неината интимност и склоняване на неиното доверие ; Трябва смърттта да ни хареса, победена, за да ни предаде магията на своята Сила! В бъдещето в иерархията на цивилизациите Човечеството няма да бъде оценявано по броя на милиардите банални животи, които то е изкопирало по матрицата на ДНК, а - по броя на изключителните мисли, които то е произвело и внесло в Банката на Бъдещето! Защото от Бъдеюето идват всички мисли, и там е родината на Информацията! Future is the kingd

 • Johann Ge Moll
  23.04.2017 г., 15:47 ч.
  4     0

  ПЪРВАТА ТЕХНИКА-ФОРМУЛА ЗА НОВО ЧОВЕЧЕСТВО :  

  Научи се да променяш (алтерниращ) Честотите на своя ум!  

  Научи се да променяш Вибрациите на свето сърце!  

  Изкуството да променяш Честотите на своя ум ще направи вълните на ума идентични-синхронни-квантово кохерентни на вълните на гениалните инетелекти и великите мъже, защото когато затрептиш с квантова кохерентност с честотите ма милиардите - правилoто на Quantum Entaglement and Entangled minds - (Правилото на Квантовото вплитане) ще направи вътре в милиардите твоя ум неразличим от умовете на великите.  

  А ко се научиш да алтернираш-променяш Вибрацците на своето сърце - сърдечната Кохерентност ще те принуди да чувствуваш със сърцата на Възвищените.  

  Интелектите играят със вселената хазартната игра на Комедията, която е драма със щастлив краи. Комедията е игра в която броят на участниците в началото се запазва в края (Симетрията е запазена) - затова Бог не може да бъде поканен да участвува в играта. Сърцата играят със вселената драмата на Трагедията.Трагедията е игра която не завършва така както започва.(симетрията е нарущена) Но Бог може да влезе в Трагичната вселена само ако поне един от участниците в драмата излезе от играта. Затова всички комедии завършват с Цинизъм (с Циничният живот), А всички трагедии завършват със Смърт (Смъртоносната Истина). Учените запазват вселената с цената на цинизма. Сърцата запазват вселената с ценат  

 • Vania Angelova
  22.04.2017 г., 20:36 ч.
  1     0

  "Когато знаеш повече от другите, помогни им да се извисят, а не ги потискай!" Харесвам този подход!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай