Челе ди Булгерия и Велики Преслав обединени и на две колела с 1333 км. преход

12.10.2016 г.
1008 прочитания
1 коментар
Добавена от:
Портал12
Велосипедисти от италианския град Челе ди Булгерия, където по-рано тази година бе открит паметникът на Алцек, тръгнаха от Италия на 11 октомври, за да достигнат града, разположен в сърцето на България - Велики Преслав, в понеделник 17 октомври.

Едно побратимяване, което преминава отвъд институциите и прави директно съпричастни самите граждани. Шест колоездачи от регион Кампания, решени да преодолеят 1 333-те километра, ще бъдат главни герои на велопрехода от седем етапа. Първият етап ще започне от площад Алцек в Челе ди Булгерия. Колоездачите ще прекосят южна Италия и Гърция, за да достигнат сърцето на България.

Това ще бъде едно пътуване с велосипеди и със символично значение - каза кметът на Челе ди Булгерия Джино Марота – ще допринесе за заздравяване на истинските връзки между двете общности, приятелството и братството между двете общини, което започна през април тази година в България с подписването на акта за побратимяването и продължи през месец юни в Италия с откриването на статуята на кан Алцек, подарена ни от българския народ.


Челе ди Булгерия и Велики Преслав - велопреход

1333-те километра на педали освен изграждането на въображаем мост между двата града, ще са и момент на повишено международно внимание към територията на Чиленто и вело-туризма, върху които е изграден проекта "ViviAmo Camerota e il Cilento". Проектът е осъществен от общинските администрации на Камерота, Ашеа, Рокаглориоза, Челе ди Булгериа, Санца, Пиаджине е Рофрано. Това е един проект, насочен към разнообразяване на предлагания туристическия пакет и уважение към околната среда.

В инициативата ще вземат участие Силвана Федерико (Asd Cilento Bike Ciclidea), Никола Мацео (Bike Team solo Per Passione), Доменико Бароне (Spes Alberobello), Мариано Русо (Team ciclismo sorrentino), Диего Бароне Лумага (Globosurf Team - Biciclette Marzano), Джерардо Де Конте (Gruppo sportivo Fontanavecchia).

От техническа гледна точка седемте етапа ще бъдат много ангажиращи както по отношение на километровия пробег, така и при преодоляване на височините, но нито един от участниците не се безпокои, тъй като това са колоездачи с голям опит на дълги разстояния. През първите девет месеца на 2016 г. те имат пробег от общо 72 000 км.
Челе ди Булгерия и Велики Преслав - участници във велопрехода

Ето в детайли програмата на седемте етапа:
Вторник 11 октомври, първи етап: Челе ди Булгерия - Метапонто
Сряда 12 октомври, втори етап: Метапонто - Бриндизи (през нощта пътуване с ферибот до Гърция)
Четвъртък 13 Октомври, трети етап: Игуменица - Кожани
Петък 14 октомври, четвърти етап: Кожани – Нео Петритси
Събота, 15 октомври, пети етап: Чучулигово - Пловдив
Неделя, 16 октомври, шести етап: Пловдив - Велико Търново
Понеделник, 17 октомври, седми етап: Велико Търново - Велики Преслав

Голям е интересът към велопохода и в България, където град Велики Преслав с нетърпение очаква пристигането на колоездачите.

Всеки, който реши да се присъедини към велопохода на някой от етапите, е добре дошъл, казват организаторите. Подробна информация къде и как бихте могли да се включите в инициативата, може да получите на телефон: 0877 76 01 21
 
Източник: Портал12

Коментари: 1
  • вело маняк
    12.10.2016 г., 15:43 ч.
    3     0

    Чудесен преход и още по-чудесна причина за прехода. Това ме кара да се замисля, че всъщност е много по-яко като правиш дълги вело маратони, не просто да въртиш педалите, а да имаш една по-висша цел - било то място за посещение, или идея за реализиране...

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай