Бизнес работилница за местни храни 2016

Информация за събитието
  • Начало: 20.07.2016 г. от: 08:30 ч.
  • Край: 20.07.2016 г. в: 17:00 ч.
  • Организатор: LocalFood.bg
  • Тип събитие: Безплатно
  • Регион: Бургас , Варна , Видин , Велико Търново , Пловдив , София град
Запиши събитието
Добавено от:
Портал12
943 прочитания
​Бизнес работилница за местни храни 2016

Ако имате идея и талант да произвеждате местни, занаятчийски или традиционни храни, но се затруднявате да стартирате свой малък бизнес, тази среща с експерти ще ви помогне да го осъществите.

Включете се в първата по рода си национална програма от обучения за стартиращи микро бизнеси в областта на земеделието и храните.
 
Защо да се включите в проекта?

Въз основа на анализ на пилотните фермерски пазари в София, Варна, Бургас и Пловдив, беше учредена нова Фондация „ЛОКАЛФУУД.БГ” и бе създаден експертен екип, който започна работа по проект за изграждане на мрежа LocalFood.bg - инкубатор за стартиращи микро бизнеси в областта на земеделието и храните и катализатор за промяна на нормативната уредба в сектора. Проектът има за цел да запознае медиите и институциите с нуждите и затрудненията на малките бизнеси в сектора и техния голям потенциал. В основата му е заложена разработката на този сайт, чрез който заинтересованите граждани ще могат да разработват идеите си до бизнес.

Включвайки се в проекта, ще имате възможността да стартирате своя бизнес за занаятчийски местни храни и да развиете оригиналните си идеи с експертната подкрепа на нашия екип. Чрез мрежата ще ползвате безплатни ресурси като юридически, технологични, маркетингови и комуникационни консултации; документация за стартиране и развитие на бизнес; ще можете сами да изработвате етикети; ще имате връзка с други производители и експерти в областта на местните храни; ще популяризираме Вашите първи стъпки. Затрудненията и успеваемостта на участниците в проекта ще бъдат измервани чрез периодични онлайн анкети.

Програма и лектори

От 8:30 до 9:00 – Регистрация
 
Тема 1 – „Първи стъпки в легализацията на стартиращи микро бизнеси в областта на земеделието и храните” – лектор Ивана Мурджева, юридически експерт, участник в работни групи на МЗХ по въпросите за малките производители;
 
Тема 2 – „Видове производствени дейности и технологични изисквания за тях” – лектор Вяра Вягова, експерт по контрол на храните и производствени технологии;
 
Тема 3 – „Продуктово представяне и достъп до пазара” - лектори Вяра Вягова и Гергана Кабаиванова, експерт по продуктов маркетинг, дизайн и фермерски пазари 
 
От 12:30 до 13:00 - Обедна почивка на блок маса с фермерски кетъринг
 
Тема 4 – „Микро предприемачество и финанси за стартиране на бизнес” – лектори "Фабрика 360", експерти по социално предприемачество и финанси за стартиране на бизнес. Обучението включва и практическа част.
 
От 16:00 до 17:00 - Представяне на успешен модел за местно занаятчийско предприемачество и дискусионна част с фасилитатор Весела Николаева, експерт по комуникации, дългогодишен журналист в "Дневник", "Капитал" и "Бакхус", главен редактор на регионалното издание Severozapazenabg.com

Градове и дати

Видин - https://goo.gl/t9G23v
23 юни в Хотел Ровно
(записване до 18 юни)

Варна - https://goo.gl/8qEaIe
29 юни в Хотел Аква Варна
(записване до 25 юни)

Бургас - https://goo.gl/TDVoAi
30 юни в Хотел Аква Бургас 
(записване до 25 юни)

Велико Търново - https://goo.gl/C34Gwz
7 юли в Хотел Болярски
(записване до 2 юли)

Пловдив - https://goo.gl/UtclJQ
14 юли в Дом на културата
"Борис Христов"
(записване до 10 юли)

София - https://goo.gl/NSgyDQ
20 юли в Есенс Център
(записване до 10 юли)

Участието е безплатно
Местата са ограничени и следващо обучение предстои през 2017 год.


За регистрация:
https://goo.gl/QYzxAy


Проектът „LocalFood.bg - инкубатор за стартиращи микро бизнеси в областта на храните и катализатор за промяна” се осъществява с подкрепата на "Фондация Америка за България"