АртЕкстремни разговори с Йордан Камджалов ще се проведат във Варна

05.08.2016 г.
1903 прочитания
1 коментар
Добавена от:
Портал12
АртЕкстремни разговори с диригента Йордан Камджалов ще се състоят на 8 август – понеделник, от 19 часа в Конферентна зала 1 на Интерхотел Черно Море във Варна. Събитието е част от програмата на многожанровата изложба “ArtExtreme 15” на АНДАРИ, която се показва до 31 август във Военноморски музей – Варна. Входът е свободен.

Маестро Камджалов е визионер, концептуалист, автор и участник в редица международни проекти за пораждане на нови импулси в културното пространство. Заемал е престижния пост на Генерален музикален директор на Хайделберг, посланик е на българската култура по света. Дирижира водещи оркестри в Берлин, Лондон, Цюрих, Лос Анджелис, Токио, Бостън, Лисабон и др.

Тази среща на Йордан Камджалов с варненци ще бъде посветена на арта в екстрема и екстремното в арта като начин на живот и мотивация в изкуството. В разговорите ще се включат още композиторът Иван Кръстев и културологът Чавдар Колев. Организатори са АНДАРИ – АНатолий Радев и ДАРИя Василева, със специалното съдействие на Фондация „Йордан Камджалов” и любезното домакинство на Интерхотел Черно Море.

Многожанровата изложба “ArtExtreme 15” на АНДАРИ е посветена на големия скулптор Кирил Шиваров и е призив за преоткриване и осъзнаване стойността на културното наследство на Варна и България. 15 творби разкриват човешки преживявания в неповторимата архитектурна и етнографска среда на Варна. Колекция български шевици на ИЕФЕМ-БАН и ваяшки носии от Аврен създават връзката между минало и настояще в изложбата. “ArtExtreme” модели са световни балетни звезди. Образите на изложбата са въплътени в мелодии, които звучат в експозицията. Музиката е създадена от композитора Иван Кръстев.

Повече информация тук: http://andaribg.com/bg/news/1/243
Източник: Портал12

Коментари: 1
  • photocather
    05.08.2016 г., 23:16 ч.
    3     0

    АртЕкстремни разговори визуализирани във фотото

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай