12 зодиакални знаци като проява в четирите свята

25.10.2016 г.
6652 прочитания
1 коментар
Добавена от:
Портал12
Портал12 се докосна до науката астрология чрез трудовете на един всеотдаен човек и астролог от близкото минало - Иван Антонов. Това уникално издание съществува благодарение на група добротворци, "видими и невидими", за което благодарим от сърце.Топ 12 | Иван Антонов за 12-те зодиакални знаци в 4-те свята:

Огнените зодиакални знаци са представители на Божествените светове, от които човек възприема Божествените идеи.
 
Въздушните зодиакални знаци са представители на умствените светове, от които човек възприема Божествените мисли.
 
Водните зодиакални знаци са представители на духовните светове, от които човек възприема Божествените чувства.
 
Земните зодиакални знаци са представители на материалните светове, от които човек черпи материали за устройството на своето тяло, както и сили за неговата дейност.
 
Чрез огнените зодиакални знаци човек може да изучава и да придобива истински познания посредством Духа и душата си за дейността и проявите на Господа като принципи във всички светове и вътре в себе си.
 
Чрез въздушните зодиакални знаци човек може да изучава и придобива познания посредством висшия си разум за дейността и проявите на Бога като закони във всички видове светове и вътре в себе си.
 
Чрез водните зодиакални знаци човек може да изучава и придобива познания посредством сърцето си за дейността и проявите на Бога като сили във всички светове и вътре в себе си.
 
Чрез земните зодиакални знаци човек може да изучава и придобива познания посредством ума, сетивата и тялото си за дейността и проявите на Бога като форми и да придобива познания чрез формите въобще във всички материални светове и вътре в себе си.
 
Така например, както в тялото на Космичния човек, така и в тялото на земния човек огнените зодиакални знаци имат отношение към устройството, развитието, дейността и проявите на централната нервна система, както и към лъчистата светлинна материя, която влиза в устройството на човешкото тяло изобщо.
 
Въздушните знаци както в Космичния човек, така и в земния човек имат отношение към устройството, развитието, дейността и проявите на дихателната и кръвоносната система, както и към въздухообразната материя, която влиза в устройството им.
 
Водните знаци както в Космичния човек – макрокосмоса, така също и в земния човек – микрокосмоса имат отношение към материята и силите, които образуват устройството на симпатиковата вегетативна нервна система, състава на кръвта и лимфата и въобще на
течностите в организма. Следователно водните знаци имат отношение към устройството, развитието, дейността и проявите на тези системи.

 
Земните знаци както в Космичния човек, така и в земния човек имат отношение към твърдата материя и нейните сили, които влизат в устройството на костната и мускулната система, на стомашната и храносмилателната система и на други органи. Следователно земните зодиакални знаци имат отношение към дейността, развитието и проявите на тези системи.
Източник: Портал12

Коментари: 1
  • YG
    26.10.2016 г., 15:38 ч.
    1     0

     

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай