12 избрани мисли и идеи на Васил Левски

19.02.2016 г.
3055 прочитания
5 коментара
Добавена от:
Портал12
1. Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи. 

2. Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили

3. Ние вече се уверихме, че европейската ингелизка цивилизация, човешките немски идеи, християнските проповеди на протестантите и пр. и пр. са нищо друго освен ,,стани куме да седна".

4. Ако ли от нийде няма помощ за българина, то работата си ни е пак работа.

5. Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само мене си.

6. Цели сме изгорени от парене и пак не знаем как да духаме.

7. От никого странного нищо не се надяваме и никому за нищо не се молиме. Всичко се състои според нас в нашите задружни сили. Против тях не може противопоставя и най-силнатa стихия. Защото туй дело е дело за народно освобожде-ние ДЕЛО БЪЛГАРСКО.

8. Ние не гоним турския народ, ни вярата му, а царя и неговите закони, с една дума турското правителство, което варварски владее не само нас, но самият турчин. Тези народности ще бъдат равно-правни във всяко отношение, а след освобождението ще спадат под един общ закон, който по вишегласието на всички народности ще се избере.

9. На драго сърце да обичаме оногова, който ни покаже погрешката, инак той не е наш приятел.

10. Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате.

11. Всичките неразбории, зависти, укори, които произлизат, повечето от глупостта, са причина за разделянето на един народ.

12. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.
Източник: Портал 12

Коментари: 5
 • Максим Янчев
  24.02.2016 г., 11:45 ч.
  0     0

  Левски си остава вечен пример, вечен авторитет. Поклон.

 • Виолета Демирева
  19.02.2016 г., 17:37 ч.
  2     0

  По един Левски има във всеки един от нас, много хора са наясно с това. Но дали от мързел или страх - някои го оставят да дреме и го отричат. А тези, които го чуват и признават, че е някъде там - те ще оставят трайни следи, точно както единствения и вечен Васил Левски.

 • Филип Борисов
  19.02.2016 г., 13:08 ч.
  3     1

  Всичко, което правим, засяга не само нас самите. Всичко отеква във времето - отговорни сме с делата си, длъжни сме да мислим право и да вършим това, което е най-добре за всички.

 • Пламен Петков
  19.02.2016 г., 11:42 ч.
  4     0

  Висша еманация на Човекът що Бог създаде по свой образ и подобие - строг и справедлив в законите на вселената и благотърпелив и многомилостив към тези, които се разкайват и променят за добро! Поклон!

 • Славян
  19.02.2016 г., 10:49 ч.
  4     0

  Много имаме да учим от Левски.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай